"De la zero tot. Asta e a treia oară", spune o femeie aflată în mijlocul dezastrului.

"De ce a fost nevoie de trei inundații majore ca să spuneți că începem să vorbim concret?"- este întrebarea care e răcnită din fiecare casă din Slobozia Conachi, Codalbi sau Pechea.

"Așa ne-a asigurat conducerea: să stăm liniștiți, că n-o să mai vină niciodată apa"

Oamenii aceștia trăiesc o tragedie cu repetiție. "Credeți-mă, din suflet vă spun, nu știu oamenii ăștia își bat joc de noi", spune o victimă. 

"Au reconstruit în 2013, a reconstruit în 2016, de data asta sunt terminați", spune primarul din Slobozia Conachi.

"Am zis că vine apa, vine, dar nu așa, intră în curte intră în grădină, dar nu nu intră în casă, că așa ne-a asigurat conducerea că nu o să mai vină niciodată apa să stăm liniștiti", spune o localnică.

Nu doar că s a repetat dezastrul, dar parcă natura și-a luat și revanșa de data aceasta.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

De neînțeles pentru mulți locuitori este ce a agravat situația, ce a dus la revărsarea bruscă a puhoaielor și mai ales de ce viitura a pornit abia când ploaia s-a oprit.

Tragedie repetată- ce a condus la dezastru[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

"A început să plouă tare, am ieșit cu sora mea cu telefoanele să vedem dacă vin șanțurile, dacă vine gârlă și nu vede nimic la început. S-a oprit un pic ploaia, cât i-am îmbrăcat puțin pe copii că erau în pijama, deja apa ne-a ajuns.

A crescut foarte repede".

Mulți caută răspunsuri cu ochii îndreptați spre cer. Ministrul Mediului ne asigură că nu era nimic de făcut.

"Astfel de inundații nu pot fi evitate".

Motivele care au dus la imaginile apocaliptice sunt însă numeroase și din păcate nimic nu garantează că scenariul nu se va mai repeta în aceste zone.

"Vorbim despre precipitații importante înregistrate în intervale scurte de timp, pe areale restrânse și apoi extinse", spun meteorologii.

"Sunt lucruri pe care putem să le evităm, sunt lucruri pe care nu putem să le evităm, indiferent cât de mult diguim sau nu diguim", spune premierul Marcel Ciolacu.

Bilanțul la două zile de la dezastru arată că cincisprezece mii de oameni au fost afectați de viituri, iar cinci mii patru sute de case au fost dărâmate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si