Care sunt cele mai importante competiții sportive?

Sportul de performanță a devenit una dintre cele mai puternice industrii din lume. Există numeroase canale TV de sport, numeroase publicații online de presă sportivă și bineînțeles, o grămadă de competiții.

Redactia Stirile Kanal D, miercuri 25 septembrie 2024 , 15:04

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cele mai populare sporturi din Europa sunt fotbalul și tenisul. Așadar, nu ne miră că acestea dau cele mai importante competiții sportive. În Statele Unite, fotbalul american este unul dintre cele mai populare, dacă nu cel mai popular sport de echipă din acea țară, alături de baschet, hochei și baseball.

Peste toate acestea vin Jocurile Olimpice, care însumează toate sporturile din lume și reprezintă vârful de lance al competițiilor. În articolul de astăzi, vom discuta despre 5 competiții sportive de top. Poți să pariezi pe acestea la agenții online licențiate în România, precum Superbet și Netbet.

Tot pe aceste platforme vei mai găsi și sloturi tari precum Dice and Roll demo, alături de jocuri de masă spectaculoase ca blackjack, ruletă sau poker.

Cupa Mondială de Fotbal FIFA

Dacă îți place fotbalul, știi deja că cel mai important eveniment este Cupa mondială. Are loc o dată la 4 ani, dar merită așteptarea. Cele mai tari echipe naționale din întreaga lume se înfruntă pentru premiul suprem. Nu sunt multe țări care se pot mândri cu titlul de campioană mondială.

Înainte de Campionatul Mondial din 2026, sunt numai 8 țări campioane în toată istoria Sunt șanse destul de mari ca una dintre acestea să câștige din nou titlul mondial. Dacă la EURO au mai fost surprize, Cupa Mondială este un cu totul alt trofeu. Ca să-ți faci o idee, hai să vezi și tu care sunt cele 8 țări care au deținut trofeul cel puțin o dată și edițiile pe care le-au câștigat:

  • Brazilia: cele mai multe trofee, 5 la număr, în anii 1958, 1962, 1970, 1994, 2002.
  • Italia: 4 trofee în anii 1934, 1938, 1982, 2006.
  • Germania: tot 4 trofee, edițiile 1954, 1974, 1990 (ca Republica Federală Germană), 2014.
  • Argentina: campioana mondială en-titre, înainte de Campionatul mondial 2026. 3 trofee la edițiile 1978, 1986 și 2022.
  • Uruguay: prima campioană din lume, câștigând ediția inaugurală a Campionatului Mondial din 1930. A mai obținut un trofeu în 1950.
  • Franța: 2 trofee la edițiile 1998 și 2018.
  • Anglia: un trofeu obținut la ediția din 1966.
  • Spania: un trofeu obținut la ediția din 2010.

Așadar, care crezi că va fi viitoarea campioană? Va fi dintre cele 8 sau vom avea o țară care va câștiga în premieră Campionatul Mondial? Atunci când Campionatul va fi aproape, cu siguranță vei putea face un asemenea pariu.

Jocurile Olimpice

Jocurile Olimpice este o sărbătoare a sportului și de asemenea a tuturor sporturilor care altfel nu primesc prea multă atenție. Și ele se desfășoară o dată la 4 ani, iar următoarea ediție a jocurilor de vară va fi în 2028. Jocurile Olimpice de Iarnă se desfășoară o dată la 2 ani, adică în 2024, 2026, 2028 și tot așa. Acestea sunt sporturi pe gheață precum patinaj, ski sau hochei.

Sunt cele mai vechi jocuri din lume, datând din Grecia antică. Versiunea modernă a jocurilor de vară a apărut în 1896. Jocurile de iarnă au apărut ceva mai târziu, în 1924.

Odată cu trecerea timpului, s-au extins și au înglobat din ce în ce mai multe sporturi. Astfel, poți să pariezi pe numeroase competiții de atletism, gimnastică, lupte, scrimă sau natație. Olimpiada de Vară are 32 de sporturi, iar cea de iarnă are 8. Aceste numere se pot schimba oricând, mai ales cu noi sporturi introduse.

Super Bowl

Pentru noi, europenii, trecem acest eveniment cu vederea. Dar de cealaltă parte a Atlanticului, este cel mai important eveniment sportiv al anului. Este meciul care decide titlul de campioană NFL, cea mai mare competiție de fotbal american.

S-a jucat prima oară în anul 1967, iar de atunci are loc în fiecare an, fără excepție. Meciul se desfășoară de obicei în prima parte a lunii februarie, deci atunci vei găsi acest eveniment și la casele de pariuri. Bineînțeles, dacă te pasionează acest sport și ești parior, știai deja aceste detalii.

Dar poate nu știai că cele mai multe titluri le au echipele New England Patriots și Pittsburgh Steelers, câte 6 fiecare. Dar Kansas City Chiefs vine tare din urmă și a câștigat 4 titluri, dintre care ultimele 3 la edițiile 2019, 2022 și 2023.

Wimbledon

Turneul Wimbledon este printre cele mai vechi printre cele 4 turnee de Grand Slam. Prima ediție a avut loc în 1877 și se joacă pe iarbă, singurul turneu major care mai are o asemenea suprafață.

Are loc în fiecare an, în lunile iunie și iulie, în UK. Cele mai multe titluri la simplu masculin sunt ale lui Roger Federer, care a câștigat Wimbledon de nu mai puțin de 8 ori. La feminin, Martina Navratilova a câștigat turneul de 9 ori.

Turneul de Tenis de la Roland Garros

Alt turneu de tenis foarte popular este Roland Garros, numit și French Open. Este al doilea turneu de Grand Slam ca vechime. Prima ediție a fost în 1891. Turneul are loc la sfârșitul lunii mai și ține două săptămâni. Așadar, este foarte aproape de Wimbledon, deci dacă îți place să pariezi pe tenis, vei avea ceva treabă în acele luni.

Meciurile se joacă pe zgură, o suprafață mai tare decât iarba, dar nu atât de dură precum Plexicushion, suprafața de la Australian Open. În circuitul ATP (masculin), cele mai multe titluri au fost câștigate de Rafael Nadal. Spaniolul a câștigat French Open de 14 ori. La feminin, recordul de 7 titluri al jucătoarei Chris Evert stabilit în 1986 încă nu a fost doborât. Totuși, Iga Swiatek vine tare din urmă, cu 4 titluri câștigate în 2020, 2022, 2023 și 2024.

Concluzii:

Cele 5 competiții sportive sunt atracții principale atât pentru cei pasionați de sport, cât și pentru pariori. Turneele și Super Bowl au loc o dată pe an, deci vei ai la ce să te uiți și/sau să pariezi. În schimb, Jocurile Olimpice de Vară și Campionatul Mondial de Fotbal sunt mai rare, doar o dată la 4 ani. Dar cel puțin la fotbal, nu vei duce lipsă de competiții!


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Klaus Iohannis rămâne fără două imobile din Sibiu și trebuie să plătească 260.000 euro.... Klaus Iohannis rămâne fără două imobile din Sibiu și trebuie să plătească 260.000 euro. Decizia este definitivă
spotmedia.ro
De ce declară Donald Tusk război castorilor De ce declară Donald Tusk război castorilor
b1.ro
Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer.... Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Mesajul ascuns din fotografia cu Prințul Louis (FOTO)
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si