„Oamenii loviți de inundații trăiesc un adevărat coșmar la fiecare cod de precipitații. În Cudalbi, județul Galați, mai multe gospodării și drumuri au fost acoperite de apă după câteva zeci de minute de ploaie torențială. Șanțurile nu au fost curățate complet de nămolul rămas în urma inundației de acum trei săptămâni și s-au umplkut din nou cu apă”, a spus Christian Sabbagh.

Cu greu reușesc localnicii din Cudalbi să își mai găsească liniștea după inundațiile istorice. Fiecare nor care anunță ploaie este privit cu înfrigurare, iar oamenii se gândesc cu groază că viitura le va mătura, din nou, gospodăriile. Ieri, o ploaie de nici o oră a făcut din nou ca drumurile să arate precum niște râuri.

Citește și: VIDEO Ciclonul Finny a omorât 10 oameni. Furtuna apocaliptică se îndreaptă cu furie către România

Oamenii trăiesc cu frică la fiecare ploaie

„Ieri a venit la noi! Ieri a dat o ploaie de vreo oră, cât o fi ținut că nu mai știu bine. Toată apa asta de pe stradă, de prin casele oamenilor, a intrat la mine în ogradă. Era Dunărea! Am strigat după ajutor ajutor. Cine să mă ajute?”, a spus Niculina Toader.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O femeie a mâncat cenușa soțului mort când a aflat că acesta a înșelat-o toată viața. A scris și o carte despre asta- antena3.ro

Citeste si: Mii de soldați francezi vor ajunge în România. Noile ordine primite de Hexagon din partea NATO. „Acum există un inamic”- wowbiz.ro

Niculina și soțul ei au rămas fără tot ce au reușit să strângă în cei 70 de ani. Ambii sunt bătrâni și bolnavi, iar în loc să îți trăiască liniștiți ultimii ani, cei doi bunici trăiesc cu frica zilei de mâine.

„Eu sunt bolnav, vai de capul meu! Am diabet, am ajuns să nu pot să merg în picioare”, a spus Toma Toader.

„Toată noaptea mi-a fost frică, am crezut că vine iar fiindcă a plouat. Asta e treaba, ce să mai fac? Câte zile mai vrea Dumnezeu. Vrem să noi să fim puțin mai veseli, că doar n-am dat în cap nimănui. Asta e viața, nu avem ce face”, a completat soția.

Citeste si: Anunț important pentru pensionare! Cum se desfășoară recalcularea din oficiu a pensiilor- kfetele.ro

Citeste si: Câți copii are, de fapt, Valeriu Gheorghiță din mariajul cu fosta soție, Cristina? Cât plătește pensie alimentară actualul soț al Monicăi Bîrlădeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Cum a devenit un român spaima Californiei. Andrei a ajuns să controleze mii de conturi din care a furat toți banii- antena3.ro

Citește și: Val de ploi în mai multe regiuni din țară, până luni. Cum va fi vremea în Capitală

Mii de case au fost distruse complet de ape

Drumurile județene 251 și 253, care traversează localitatea, au fost inundate. Șanțurile nu au fost curățate complet de nămolul din urmăp cu trei săptămâni și s-au umplut din nou cu apă.

Trei gospodării au fost afectate.

„După o zi și o noapte în care oamenii au trăit cu frica-n sân, codul portocaliu de inundații a fost ridicat. Până acum, 7.000 de case din 25 de comune din județul Galați au fost inundate. 1.000 dintre acestea au fost distruse în proporție de 100%.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si