Desprins din basme, în satul Poienari, din localitatea Bumbești Pitic din județul Gorj se află „Castelul Vrăjitoarelor”. De peste un an, acesta și-a deschis porțile pentru vizitatorii care vor să pășească în poveștile copilăriei.

Aflat la câteva ore de București, în apropiere de cea mai înaltă șosea din țara noastră, Transalpina, castelul îi cucerește pe cei care îi trec pragul, indiferent de vârstă. Cei care vizitează castelul sunt întâmpinați din prima clipă de vrăjitoare.

Mai exact, este vorba despre mai multe sculpturi de lemn de peste 2 metri înălțime, care întruchipează ființele mistice, Acestea au fost realizate de un artist plastic și reprezintă primul pas pentru cei care vor să descopere tematica locației.  

Citește și: Locuri frumoase de vizitat toamna lângă București. Unde poți să mergi în apropierea Capitalei

castelul vrajitoarelor, destinatie turistica, gorj

Cât costă intrarea la „Castelul Vrăjitoarelor”

Castelul se află în apropierea altor atracții turistice, precum Căsuța răsturnată. Și aceasta este proiectată tot de gorjeanul care a realizat „Castelul Vrăjitoarelor”, iar procesul nu a fost deloc ușor. Atât Căsuța Răsturnată, cât și Castelul Vrăjitoarelor se află într-un cadru de basm, astfel că experiența celor care le vizitează este cu atât mai inedită.  

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: După ce a jefuit o casă, un hoț a făcut curățenie, a spălat și a făcut de mâncare. A lăsat și un mesaj care i-a dat fiori proprietarei- antena3.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu casa bărbatului din Florida care și-a ancorat-o cu curele și cârlige înainte de uraganul Milton- wowbiz.ro

„Prima dată am ridicat gardul înalt de patru metri. Toată lumea mă întreba de ce fac gardul așa de mare, dar nu știa nimeni ce urmează. Ideea a fost că, dacă fac un castel așa de mare, trebuie să fac și o intrare impunătoare.

Am știut de la început că vreau să fac un castel al vrăjitoarelor. Una dintre cele mai mari probleme cu care m-am confruntat a fost că nu găseam ideea de a realiza acel stropan sau scursursa de pe pereți.

Nu mi-am dorit să fie drepți, ci stropiți în stâncă. Am găsit niște meseriași care au reușit să realizeze acest efect”, a declarat Alex Ducu care a conceput castelul de unul singur, conform Adevărul.

Pentru vizitarea castelului există o taxă de 15 lei pentru copii și 20 de lei pentru adulți. 

Citește și: Cum au fost descoperite de fapt moaștele Sfintei Parascheva. Semnul divin care s-a petrecut

castelul vrajitoarelor, destinatie turistica, gorj

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si