Statele Unite nu vor impune noi limite privind utilizarea de către Ucraina a armelor americane dacă un stat precum Coreea de Nord va intra în luptă, a declarat luni Pentagonul. Anunțul vine la câteva ore după ce NATO a declarat că unități militare nord-coreene au fost desfășurate în regiunea Kursk a Rusiei.

Citește și: VIDEO Primele imagini cu soldații din Coreea de Nord pe frontul din Ucraina

Implicarea Coreei de Nord pe frontul din Ucraina stârnește îngrijorările occidentale că războiul de doi ani și jumătate declanșat de Rusia s-ar putea extinde, chiar dacă atenția se îndreaptă parțial către Orientul Mijlociu.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Motociclist ucis de mașina condusă de iubita lui, la Galați. Cei doi se certaseră cu o zi înainte, el a visat-o la înmormântarea lui- antena3.ro

Citeste si: „Spectacol” inedit la Moscova. O țeavă de canalizare spartă a creat o „fântână arteziană” înaltă cât o clădire. Video- wowbiz.ro

Ar putea fi un semnal al tacticii prin care Rusia speră să compenseze pierderile tot mai mari pe câmpul de luptă și să continue să obțină câștiguri lente și constante în estul Ucrainei.

NATO confirmă prezența militarilor din Coreea de Nord în Rusia

Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a declarat luni că unităţi militare din Coreea de Nord au fost desfăşurate în regiunea Kursk din Rusia, pe care forţele ucrainene au cucerit-o într-o ofensivă surpriză în vară.

„O parte dintre aceşti soldaţi s-au apropiat deja de Ucraina şi suntem din ce în ce mai îngrijoraţi că Rusia intenţionează să folosească aceşti soldaţi în luptă sau pentru a sprijini operaţiunile de luptă împotriva forţelor ucrainene în regiunea rusă Kursk, în apropierea graniţei cu Ucraina”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Sabrina Singh.

Pentagonul a estimat că 10.000 de soldaţi nord-coreeni au fost desfăşuraţi în estul Rusiei pentru antrenamente, relatează Reuters. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si