In articol:
Rețetă de gogoșari în oțet: Gogoșarii murați sunt nelipsiți de pe rafturile din cămara pentru iarnă, așa că vă vom prezenta o rețetă inedită pe care să o încercați pentru sezonul rece!
Rețetă de gogoșari în oțet: Greșeala pe care trebuie să o eviți
Ingredinte
- 1 kg gogoşari necurăţaţi
- 1 lingurita sare
- 1 lingura zahăr
- 1 ţelină mică cu frunze
- 5-6 căţei de usturoi
- 10-15 boabe de piper
- 15-20 boabe de muştar
- 80-100 ml oţet de 9°
- 1 lingurita miere de albine
Mod de preparare:
Mai întâi trebuie să alegi cu grijă gogoşari proaspeţi şi sănătoşi. După care, aceștia se spală, se taie în jumătăţi şi se curăţă de seminţe. Se păstrează numai gogoşarii sănătoşi, fără mucegai sau părţi moi. Apoi, se pun într-un vas mai mare şi se presară cu sare şi zahăr. Se acoperă şi se lasă de seara până dimineaţa.
Citeste si: Rețetă murături asortate pentru iarnă: Ingrediente și mod de preparare
Pasul următor: lauți un borcan care se poate închide etanş, foarte bine spălat şi uscat, se pun câteva frunze de ţelină, 2-3 căţei de usturoi şi câteva boabe de piper şi muştar. Apoi, se pun jumătăţile de gogoşari şi rădăcina de ţelină tăiată felii.
După care, se toarnă 80 ml oţet în care s-a dizolvat mierea de albine şi sucul care s-a lăsat din gogoşari. Dacă lichidul nu este suficient, se mai adaugă şi restul de oţet.
Citeste si: Ce beneficii și contraindicații are varza murată?
La final, se închide borcanul şi se pune la fiert, într-un vas cu apă. Se lasă numai 10-15 minute, apoi se opreşte focul şi se acoperă vasul cu un capac şi un şervet gros.
Gogoșarii murați se păstrează pentru iarnă, într-un loc rece.
Citeste si: Cum se prepară sufleul de conopidă: O rețetă delicioasă!