„Bună! Bine ați venit în bucătăria noastră. Astăzi facem 3 sortimente de limonadă pentru că tot este sezonul și toată lumea vrea să se răcorească. Avem limonadă clasică, limonadă cu ananas și limonadă cu mango.”

Masa e pregătită, fructele care mai de care mai coapte și mai colorate, iar blenderul și celelalte ustensile de lucru așteaptă și ele să-și joace rolul. Pentru început, avem nevoie de lămâi cu coajă subțire.

Acelea sunt mai zemoase, așa că vom obține de la ele mai mult suc. Plus că faimoasele Cosânzene, ne arată și un truc.

Citește și: 3 rețete spectaculoase de gătit la ceaun: surprinde-ți familia cu mâncăruri savuroase

„Dacă vreți să profitați de aceste bunătăți cât mai mult, important este să le răsucim pe masă. Acest truc ne ajută să obținem cât mai multă zeamă de la ele, sunt deja sunt moi, ne este mai ușor să le stoarcem.”

Pentru mai multă aromă nu aruncați coaja de la lime

În timp ce lămâile clasice sunt stoarse automat, Cosânzenele ne mai învață un secret tot pentru savoarea limonadei.

„Pentru mai multă aromă noi am luat și lime, pentru că ne place intensitatea. O să folosim și coajă de lime și suc de lime. Acum că am stors aceste lămâi ne-au rămas și cojile.

Noi nu le aruncăm pentru că de fiecare dată cumpărăm lămâi bio, cu coajă netratată. Folosim coaja, o uscăm în cuptor și o radem, o măcinăm. Este perfectă pentru prăjituri noi.”

În loc de miere, limonada bio poate fi asortată cu un sirop

Avem un borcan plin cu miere, dar poate fi înlocuit de orice alt sirop, chiar și cel de agave. Pregătim apă minerală sau plată, după preferințe și amestecăm cu zeama de lămâie.

Trecem acum la limonada de mango.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Dacă ați cumpărat un mango mai crud, un truc este să îl ținem afară, să nu-l băgăm în frigider pentru că așa se coace mult mai repede pe blatul de la bucătărie.”

Punem bucățile de mango la blender până iese o pastă aromată. Fetele ne recomandă să folosim piureul cu totul, și nu doar zeama. Compoziția se pune apoi în bolul cu limonadă.

Și ultima variantă, limonada de ananas, excelentă pentru cei care vor să slăbească. Cuburile le punem tot în robot.

„Dacă nu avem un astfel de roboțel de bucătărie putem să folosim un mixer, îl umplem cu puțină apă astfel încât să ajutăm blenduirea fructelor.”

Pasta de ananas o punem tot în limonadă. Dar mai întâi îl punem în sită.

„Adăugăm ananasul, dar folosim o sită deoarece este destul de ațos, și este doar sucul.”

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

La final, radem și coaja de lime și punem chiar și gheață, fie clasică sau zdrobită. Apoi, turnăm cele trei tipuri de limonadă în pahare. Să vedem ce-a ieșit.

„Eu am ales-o pe cea de ananas. Eu pe cea de mango. Cea de mango este puțin mai grosuță pentru că am folosit fructul complet. La Maria am folosit doar sucul de ananas.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si