Close sidebar
Close sidebar

Rețetă de drob de miel pentru masa de Paște din 2024: Ce este, de fapt, prapurul și de ce se pune peste compoziție?

V-am pregătit o rețetă delicioasă de drob de miel, perfectă pentru masă de Paște din 2024! De asemenea, află din acest articol ce este, de fapt, prapurul și de ce se pune peste compoziție?

Andreea Stoica,

Drobul de miel - o rețetă specială pentru Paște

[Sursa foto: Kanal D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Drobul de miel este o mâncare delicioasă pe care românii o fac de Paște. În acest articol, veți găsi o rețetă tradițională de drob de miel perfectă pentru masă de Paște din 2024.

Rețetă de drob de miel tradițională

Iată care sunt ingredientele pentru drobul de miel pentru Paște 2024 și cum se prepară

Ingredientele pentru drobul de miel

  • organele de la un miel (ficat, rinichi, inimă, splina)
  • 2 legături de ceapă verde
  • 2 legături de usturoi verde
  • 2 legături de mărar verde
  • sare
  • piper
  • 3 ouă
  • 5-6 ouă fierte (opțional)
  • prapure de la miel

Citește și: Când se vopsesc ouăle de Paște în 2024? Tradiții pentru Săptămâna Mare

Drobul de miel este o rețetă tradițională de Paște

[Sursa foto: Kanal D]

Mod de preparare

Curățați bine organele de miel, îndepărtând orice grăsime sau sânge. După aceea, acestea se pun la fierb.

După ce sunt fierte, se lasă la răcit.

Curățați ceapa verde, usturoiul verde și mărarul. Spălați-le bine și tocați-le mărunt.

Puteți să căliți legumele într-o tigaie cu puțin ulei, însă nu este obligatoriu.

Într-un castron mare, amestecați organele de miel cu ceapa, usturoiul și mărarul verde.

Condimentați cu sare și piper după gust.

Citeste si: Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal- kanald.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Adăugați ouăle crude și amestecați bine până se omogenizează compoziția.

Pentru un aspect de sărbătoare, puteșu adăuga în compoziție și câteva ouă fierte tăiate pe jumătate sau bucăți.

Citește și: Cât costă un cozonac în marile supermarketuri înainte de Paște? Prețurile au ”explodat”

Drobul de miel se poate prepară cu prapure sau fără, în funcție de preferință

[Sursa foto: Kanal D]

Pregătirea pentru cuptor

Ungeți o tavă rotundă cu unt sau ulei.

Spălați bine prapurul și tapetați tava cu el, lăsând margini pe care să le poți strânge deasupra drobului.

Turnați compoziția de drob în tavă.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Strângeți marginile prapurului peste drob pentru a-l sigila.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Ține drobul la cuptor timp de 50-60 de minute, până când este rumenit frumos deasupra și copt complet în interior.

Ce este prapurul și de ce se pune peste compoziția de drog de miel?

Prapurul (în diferite regiuni ale țării se mai folosesc și următoarele denumiri: prapor, prapure, prapore) reprezintă membrana care învelește organele interne ale mielului. Aceasta este formată în mare parte din grăsime.

Prapurul se pune, de obiceiu, peste compoziția de drob de miel înainte de a fi băgată la cuptor pentru ca aceasta să se închege mai bine.

Însă dacă nu vreți să folosiți prapur trebuie să puneți cu două ouă mai mult decât prevede rețeta de drob de miel, astfel încât să nu există riscul ca drobul să se fărâmițeze.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI