In articol:
- Rețetă de drob de miel tradițională
- Ingredientele pentru drobul de miel
- Mod de preparare
- Pregătirea pentru cuptor
- Ce este prapurul și de ce se pune peste compoziția de drog de miel?
Drobul de miel este o mâncare delicioasă pe care românii o fac de Paște.
Rețetă de drob de miel tradițională
Iată care sunt ingredientele pentru drobul de miel pentru Paște 2024 și cum se prepară !
Ingredientele pentru drobul de miel
- organele de la un miel (ficat, rinichi, inimă, splina)
- 2 legături de ceapă verde
- 2 legături de usturoi verde
- 2 legături de mărar verde
- sare
- piper
- 3 ouă
- 5-6 ouă fierte (opțional)
- prapure de la miel
Citește și: Când se vopsesc ouăle de Paște în 2024? Tradiții pentru Săptămâna Mare
Mod de preparare
Curățați bine organele de miel, îndepărtând orice grăsime sau sânge. După aceea, acestea se pun la fierb.
Curățați ceapa verde, usturoiul verde și mărarul. Spălați-le bine și tocați-le mărunt.
Puteți să căliți legumele într-o tigaie cu puțin ulei, însă nu este obligatoriu.
Într-un castron mare, amestecați organele de miel cu ceapa, usturoiul și mărarul verde.
Condimentați cu sare și piper după gust.
Adăugați ouăle crude și amestecați bine până se omogenizează compoziția.
Pentru un aspect de sărbătoare, puteșu adăuga în compoziție și câteva ouă fierte tăiate pe jumătate sau bucăți.
Pregătirea pentru cuptor
Ungeți o tavă rotundă cu unt sau ulei.
Spălați bine prapurul și tapetați tava cu el, lăsând margini pe care să le poți strânge deasupra drobului.
Turnați compoziția de drob în tavă.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Strângeți marginile prapurului peste drob pentru a-l sigila.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Ține drobul la cuptor timp de 50-60 de minute, până când este rumenit frumos deasupra și copt complet în interior.
Ce este prapurul și de ce se pune peste compoziția de drog de miel?
Prapurul (în diferite regiuni ale țării se mai folosesc și următoarele denumiri: prapor, prapure, prapore) reprezintă membrana care învelește organele interne ale mielului. Aceasta este formată în mare parte din grăsime.
Prapurul se pune, de obiceiu, peste compoziția de drob de miel înainte de a fi băgată la cuptor pentru ca aceasta să se închege mai bine.
Însă dacă nu vreți să folosiți prapur trebuie să puneți cu două ouă mai mult decât prevede rețeta de drob de miel, astfel încât să nu există riscul ca drobul să se fărâmițeze.