In articol:
Rețetă murături asortate pentru iarnă. Iată cea mai gustoasă rețetă de murături asortate pentru iarnă pe care gospodinele trebuie să o încerce!
Ingrediente
legume potrivite pentru murat, in cantitatea si proportiile dorite: castraveti, gogonele, conopida, lubenite mici, varza, sfecla rosie etc.
hrean proaspat, radacina
bete de marar uscat
buchetele de cimbru uscat
telina
Citeste si: Supă cremă de dovleac: Secretul unui gust excepțional
ceapa
Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro
usturoi
3-4 mere si/sau gutui (optional)
morcovi (optional)
ardei iute
frunze de telina, cu tulpina cu tot
frunze de visin
frunze de dafin
piper boabe
sare pentru industria alimentara
Mod de preparare
Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro
1. Se folosește un butoiaș de 30 de litri pentru murături.
Citeste si: Secretul unui hummus delicios. Rețeta tradițională
Acesta trebuie spălat bine și opărit înainte de folosire, pentru a elimina cât mai multe din bacteriile și ciupercile care ar putea afecta negativ murătura.
Pregătirea legumelor
2. Legumele se spală foarte bine și se scurg de apă.
Umplerea recipientului
3. Pe fundul butoiului se așează 2-3 tije de țelină cu tot cu frunze, apoi un strat de legume. Ulterior trebuie să adăugați 2-3 rămurele de cimbru, 2 bețe de mărar, 2-3 căței de usturoi, câteva felii de ceapă, 2 felii de țelină, 2-3 ardei iuți întregi și 3-4 bețe de hrean.
3. Se alternează la fel, aranjând legumele așa încât să între cât mai multe, până când se umple butoiul. Se folosesc la fiecare strat de legume atât arome cât și ardei iute și hrean, necesare pentru a menține murăturile tari.
4. Puteți măsura de câtă apă e nevoie în vas, umplând vasul cu apă și apoi scurgându-l bine, colectând apă într-o oală.
5. Câți litri de apă, atâtea linguri cu vârf de sare trebuie adăugate pentru murături. Se adaugă piperul boabe și frunzele de dafin după gust. Se lasă saramura să se răcească până când e abia călduță. Se toarnă saramură peste legume și deasupra se aranjează bețe de mărar dispuse în așa fel încât să nu permită legumelor să se ridice la suprafață (să stea acoperite cu saramură).
Citeste si: Rețeta gogoșari pentru iarnă: Secretul unui gust perfect!