Reteta perfecta pentru duminica. Pui si ciuperci in sos de vin. Deliciul pe placul tuturor
Dupa o saptamana incarcata, meriti sa te rasfeti cu o masa bogata, alaturi de familie si prieteni. Si nu trebuie sa fie ceva foarte complicat.
DISTRIBUIE acest articol
Reteta perfecta pentru duminica. Pui si ciuperci in sos de vin. Deliciul pe placul tuturor
Dupa o saptamana incarcata, meriti sa te rasfeti cu o masa bogata, alaturi de familie si prieteni. Si nu trebuie sa fie ceva foarte complicat. Cateva ingrediente proaspete, un strop de daruire si rabdare. Atat iti trebuie ca sa prepari cel mai bun fel de mancare pe care l-ai gustat vreodata.
Pui si ciuperci în sos de vin – Ingrediente
3 bucati piept de pui, fara pielite, taiate pe jumatate
sare
piper
4 cani apa rece
¼ cana zahar
sare
350 g ciuperci, taiate felii
2 linguri unt
2 linguri ulei de masline
2 catei usturoi, pisati
2 cepe, tocate fin
1 cana supa de pui
½ cana vin alb, sec
½ cana smântâna
2 crengute de cimbru
1 lingurita mustar
1 lingurita amidon de porumb, dizolvat într-o jumatate de cana de supa de pui
Pui si ciuperci în sos de vin – Mod de preparare
Pune zaharul, sarea si apa rece într-o punga ce poate fi închisa ermetic. Agita, pentru a se adizolva, si apoi pune bucatile de pui si lasa la frigider 30 de minute. Când îl scoti, tamponeaza-l cu servete absorbante.
Adauga o lingura de unt si una de ulei de masline într-o tigaie. Lasa la flacara medie pâna se ropeste untul. Pune bucatile de carne în tigaie, presara sare si piper si lasa pe foc pâna se rumeneste putin, cam 5 minute. Întoarce-le pe partea cealalta si mai lasa 3-5 minute. Pune bucatile de pui pe o farfurie si acopera-le cu o folie, pentru a le pastra calde.
Adauga restul de ulei si de unt în tigaoe si lasa sa se topeasca. Adauga ceapa si ciupercile si lasa pâna când lichidul eliminat de ciuperci s-a evaporat, 7-10 minute. Adauga usturoiul si soteaza 30 de secunde. Toarna vinul, supa de pui, adauga crengutele de cimbru, mustarul si smântâna. Lasa sa fiarba si mai lasa 5 minute si apoi amesteca. Da focum mic, si pune bucatile de pui în tigaie.
Lasa 5 minute, apoi scoate crengutele de cimbru, asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.
Cateva ingrediente proaspete, un strop de daruire si rabdare. Atat iti trebuie ca sa prepari cel mai bun fel de mancare pe care l-ai gustat vreodata.
Pui si ciuperci în sos de vin – Ingrediente
3 bucati piept de pui, fara pielite, taiate pe jumatatesare
piper
4 cani apa rece
¼ cana zahar
sare
350 g ciuperci, taiate felii
2 linguri unt
2 linguri ulei de masline
2 catei usturoi, pisati
2 cepe, tocate fin
1 cana supa de pui
½ cana vin alb, sec
½ cana smântâna
2 crengute de cimbru
1 lingurita mustar
1 lingurita amidon de porumb, dizolvat într-o jumatate de cana de supa de pui
Mod de preparare
Pune zaharul, sarea si apa rece într-o punga ce poate fi închisa ermetic. Agita, pentru a se adizolva, si apoi pune bucatile de pui si lasa la frigider 30 de minute.
Când îl scoti, tamponeaza-l cu servete absorbante.Adauga o lingura de unt si una de ulei de masline într-o tigaie. Lasa la flacara medie pâna se ropeste untul. Pune bucatile de carne în tigaie, presara sare si piper si lasa pe foc pâna se rumeneste putin, cam 5 minute.
Întoarce-le pe partea cealalta si mai lasa 3-5 minute. Pune bucatile de pui pe o farfurie si acopera-le cu o folie, pentru a le pastra calde.
Adauga restul de ulei si de unt în tigaoe si lasa sa se topeasca.
Adauga ceapa si ciupercile si lasa pâna când lichidul eliminat de ciuperci s-a evaporat, 7-10 minute.
Adauga usturoiul si soteaza 30 de secunde. Toarna vinul, supa de pui, adauga crengutele de cimbru, mustarul si smântâna. Lasa sa fiarba si mai lasa 5 minute si apoi amesteca. Da focum mic, si pune bucatile de pui în tigaie. Lasa 5 minute, apoi scoate crengutele de cimbru, asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.