Close sidebar
Close sidebar

Reteta perfecta pentru duminica. Pui si ciuperci in sos de vin. Deliciul pe placul tuturor

Dupa o saptamana incarcata, meriti sa te rasfeti cu o masa bogata, alaturi de familie si prieteni. Si nu trebuie sa fie ceva foarte complicat.


DISTRIBUIE
acest articol

 

Reteta perfecta pentru duminica. Pui si ciuperci in sos de vin. Deliciul pe placul tuturor
Dupa o saptamana incarcata, meriti sa te rasfeti cu o masa bogata, alaturi de familie si prieteni. Si nu trebuie sa fie ceva foarte complicat. Cateva ingrediente proaspete, un strop de daruire si rabdare. Atat iti trebuie ca sa prepari cel mai bun fel de mancare pe care l-ai gustat vreodata.
Pui si ciuperci în sos de vin – Ingrediente
3 bucati piept de pui, fara pielite, taiate pe jumatate
sare
piper
4 cani apa rece
¼ cana zahar
sare
350 g ciuperci, taiate felii
2 linguri unt
2 linguri ulei de masline
2 catei usturoi, pisati
2 cepe, tocate fin
1 cana supa de pui
½ cana vin alb, sec
½ cana smântâna
2 crengute de cimbru
1 lingurita mustar
1 lingurita amidon de porumb, dizolvat într-o jumatate de cana de supa de pui
Pui si ciuperci în sos de vin – Mod de preparare
Pune zaharul, sarea si apa rece într-o punga ce poate fi închisa ermetic. Agita, pentru a se adizolva, si apoi pune bucatile de pui si lasa la frigider 30 de minute. Când îl scoti, tamponeaza-l cu servete absorbante.
Adauga o lingura de unt si una de ulei de masline într-o tigaie. Lasa la flacara medie pâna se ropeste untul. Pune bucatile de carne în tigaie, presara sare si piper si lasa pe foc pâna se rumeneste putin, cam 5 minute. Întoarce-le pe partea cealalta si mai lasa 3-5 minute. Pune bucatile de pui pe o farfurie si acopera-le cu o folie, pentru a le pastra calde.
Adauga restul de ulei si de unt în tigaoe si lasa sa se topeasca. Adauga ceapa si ciupercile si lasa pâna când lichidul eliminat de ciuperci s-a evaporat, 7-10 minute. Adauga usturoiul si soteaza 30 de secunde. Toarna vinul, supa de pui, adauga crengutele de cimbru, mustarul si smântâna. Lasa sa fiarba si mai lasa 5 minute si apoi amesteca. Da focum mic, si pune bucatile de pui în tigaie.
Lasa 5 minute, apoi scoate crengutele de cimbru, asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.

Cateva ingrediente proaspete, un strop de daruire si rabdare. Atat iti trebuie ca sa prepari cel mai bun fel de mancare pe care l-ai gustat vreodata.

Pui si ciuperci în sos de vin – Ingrediente

  • 3 bucati piept de pui, fara pielite, taiate pe jumatatesare
  • piper
  • 4 cani apa rece
  • ¼ cana zahar
  • sare
  • 350 g ciuperci, taiate felii
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei usturoi, pisati
  • 2 cepe, tocate fin
  • 1 cana supa de pui
  • ½ cana vin alb, sec
  • ½ cana smântâna
  • 2 crengute de cimbru
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita amidon de porumb, dizolvat într-o jumatate de cana de supa de pui

 

Mod de preparare

Pune zaharul, sarea si apa rece într-o punga ce poate fi închisa ermetic. Agita, pentru a se adizolva, si apoi pune bucatile de pui si lasa la frigider 30 de minute.

Citeste si: Când vor primi pensionarii restul de bani din pensiile recalculate greșit. Anunțul făcut de Casa Națională de Pensii Publice- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: Hotelurile din toată lumea și-au dezvăluit cele mai nebunești comenzi la room service: Un turist a cerut o cadă plină cu apă Evian- antena3.ro

Când îl scoti, tamponeaza-l cu servete absorbante.Adauga o lingura de unt si una de ulei de masline într-o tigaie. Lasa la flacara medie pâna se ropeste untul. Pune bucatile de carne în tigaie, presara sare si piper si lasa pe foc pâna se rumeneste putin, cam 5 minute.

Întoarce-le pe partea cealalta si mai lasa 3-5 minute. Pune bucatile de pui pe o farfurie si acopera-le cu o folie, pentru a le pastra calde.

Adauga restul de ulei si de unt în tigaoe si lasa sa se topeasca.

Adauga ceapa si ciupercile si lasa pâna când lichidul eliminat de ciuperci s-a evaporat, 7-10 minute.

Citeste si: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”- kfetele.ro

Citeste si: Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”- radioimpuls.ro

Citeste si: Hotelurile din toată lumea și-au dezvăluit cele mai nebunești comenzi la room service: Un turist a cerut o cadă plină cu apă Evian- antena3.ro

Adauga usturoiul si soteaza 30 de secunde. Toarna vinul, supa de pui, adauga crengutele de cimbru, mustarul si smântâna. Lasa sa fiarba si mai lasa 5 minute si apoi amesteca. Da focum mic, si pune bucatile de pui în tigaie. Lasa 5 minute, apoi scoate crengutele de cimbru, asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.

Citește-ne pe

TAGURI
Life
Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI