In articol:
- Reţetă tort de mere
- Ingrediete
- Reţetă tort de mere. Umplutura:
- Reţetă tort de mere. Blat:
- Reţetă tort de mere. Mod de preparare
- Reţetă tort de mere. Istoria tortului
- Tradiţia vine din Grecia Antină
- Reţetă tort de mere. Ocazii speciale
- Reţetă tort de mere. Lumânările de pe tort
Reţetă tort de mere. Reteţa de tort de mere este una foarte iubită şi ne aduce aminte de zilele de naştere din copilărie.
Tortul de mere se prepară extrem de uşor şi este, pur şi simplu, delicios.
Reţetă tort de mere
Ingrediete
Reţetă tort de mere. Umplutura:
- 7 mere
- 2 linguri zahar
- 4 linguri zahar pentru caramel
- 7 lingurite de dulceata de capsuni
Reţetă tort de mere. Blat:
- 4 oua
- 75 g zahar
- 75 g faina
- 1 plic praf de copt
Citeste si: Negresă cu glazură de ciocolată. Rețeta corectă a marilor cofetari
Reţetă tort de mere. Mod de preparare
Se face un caramel din zahar cu 2 linguri apa si se toarna uniform intr-o tava de tort.
Merele se curata de coaja, se scot samburii si se pun in tava acoperind toata baza. In gaurile merelor se pune dulceata de capsuni si se pudreaza merele cu zahar.
Reţetă tort de mere. Se pune tava la cuptor, la 200 de grade, pana merele sunt coapte si moi.
Citeste si: Pișcoturi, biscuiții copilăriei. Sunt gata în 15 minute
Cat timp merele sunt la cuptor se prepara blatul. Se separa ouale, albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se freaca cu zaharul si praful de copt.
Se adauga treptat albusul batut peste galbenusuri, se amesteca bine si se adauga treptat faina, conform bucataras.ro.
Reţetă tort de mere.
Citeste si: Tort de post rețetă: Cel mai delicios desert pentru zilele de naștere
Se scoate din cuptor si se lasa cateva minute la racit, apoi se intoarce pe un platou.
Reţetă tort de mere. Se poate orna dupa preferinta cu frişcă, mere sau ciocolată rasă.
Reţetă tort de mere. Istoria tortului
Puţini sunt cei care nu s-au bucurat niciodată la vederea unui frumos tort apetisant. Simbolul ocaziilor deosebite, tortul este o reţetă culinară învăluită parcă într-o aură de poveste. Dacă astăzi este asociat cu voia bună, aniversări sau petreceri, lucrurile nu au stat dintotdeauna aşa.
Tradiţia vine din Grecia Antină
Tradiţia prăjiturilor de sărbătoare în formă rotundă îşi are rădăcinile în Grecia Antică, unde acestea se pregăteau ca ofrande aduse zeiţei Artemis, fiind în fapt nişte simple turte din grâu, îndulcite cu miere. Şi în scrierile vechi germane, din perioada medievală, se vorbeşte despre nişte turte care se dăruiau trecătorilor de pe stradă atunci când se năştea un prunc, care aveau în mijloc o lumânare aprinsă, ce purta denumirea de „lumânarea vieţii“, conform clickpoftabuna.ro
Citeste si: Avocado. Prăjitură cu avocado, un desert sănătos
Forma rotundă se păstrează din timpuri vechi şi provine de fapt de la vasele de ceramic care se găseau doar în acestă formă.
Reţetă tort de mere. În perioada medievală se credea că o prăjitură în altă formă decât cea rotundă va aduce doar nenoroc şi tristeţe.
Mai ales prăjiturile pentru nunţi aveau această înfăţişare, pentru a aduce fericirea celor căsătoriţi.
Reţetă tort de mere. Ocazii speciale
Cu timpul, torturile erau de obicei coapte pentru ocaziile speciale, deoarece erau realizate cu cele mai bune şi mai scumpe ingrediente, pe care doar cei foarte înstăriţi şi le puteau permite.
În secolul al XVII-lea torturile au devenit mai elaborate, fiind compuse din straturi multiple de blat şi învelite în cremă şi glazură dulce.
Reţetă tort de mere. Cei care le aveau pe masă la zilele de naştere, nunţi sau alte ocazii îşi exprimau astfel şi statutul social, fiind accesibile doar nobilimii şi familiilor avute.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Blat de tort. Rețetă care nu-l lasă să se "prăbușească" atunci când îl scoți din cuptor
Reţetă tort de mere. În anii Revoluţiei Industriale tehnicile de producţie şi ingredientele folosite au devenit populare şi în rândul maselor, care îşi puteau acum permite să gătească sau să cumpere un tort.
Tot atunci au fost folosite la prepararea lui şi praful de copt şi bicarbonatul de sodiu.
Reţetă tort de mere. Lumânările de pe tort
Noţiunea lumânărilor care reprezintă vârsta celui sărbătorit a apărut în 1746 la balul aniversar al contelui german Ludwig Von Zinzendorf, unde un tort gigant a fost pregătit în cinstea sa.
Citeste si: Prăjitura desertul casei, după rețeta prezentatoarei Iuliana Tudor
În vârful tortului a fost aşezată o singură lumânare, care reprezenta conform tradiţiei germane, lumina vieţii, în timp ce pe restul desertului a fost aşezat un număr de lumânări egal cu vârsta contelui.
Reţetă tort de mere. În prezent, varietatea torturilor este echivalentă cu imaginaţia, acestea fiind preparate din combinaţii cât mai inedite şi decorate cât mai divers.