România a devenit una dintre cele mai atractive țări pentru turiștii străini. Fie că aleg Bucureștiul sau Brașovul, numărul plimbăreților străini care aleg România ca destinație a crescut cu 20% mai mult față de anul trecut. 

Mădălina Bichir, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

”Peisajul variat al țării noastre și priveliștile de vis par să-i atragă ca un magnet pe turiștii străini.

Luna martie a acestui an a fost productivă pentru turismul autohton: numărul vizitatorilor cazați în România anul acesta a fost cu aproape 20% mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut. Iar în timp ce românii au petrecut mini-vacanțe scurte, de numai o zi și jumătate, în propria țară, străinii au rămas câte 2-3 zile.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Odată ajunși în România, turiștii străini au preferat Capitala. Peste 400 de mii de vizitatori străini au venit în Micul Paris. Pe locul doi în topul preferințelor s-a clasat Brașovul, cu aproximativ 300 de mii de vizitatori, în timp ce ultimul loc al podiumului a fost ocupat de județul Prahova, cu aproape 140 de mii de turiști.

Originea turiștilor străini veniți în țara noastră este destul de variată.

Cei mai mulți provin din Italia, peste 45 de mii de persoane, urmați de turiștii din Israel și Germania.”, transmite Mădălina Bichir, reporter Kanal D.

Era de aşteptat ca anul acesta să vedem o creştere a numărului de turişti străini, spun experţii în domeniu, mai ales că nu mai sunt restricţiile din cauza pandemiei de COVID-19.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si