Close sidebar
Close sidebar

Romania se confrunta cu o criza de brutari. Patronii din domeniul panificatiei anunta noi scumpiri, tocmai din aceasta cauza!

Industria de panificatie se confrunta cu o criza de personal fara precedent. Jumatate dintre brutari mai au un an-doi pana la pensie si nu are cine sa le ia locul. Tinerii vin sa invete, dar cei care prind meseria fug in strainatate unde se castiga mult mai bine.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Celebra franzela de 1 leu aproape ca e amintire,  painea s-a tot scumpit. Sunt costuri mari de productie, se plang patronii. In plus, cu toate ca suntem fruntasi la recolta de grau, il exportam si aducem faina de la straini, la un pret mult mai mare.  
 
 
Nu este exclus ca preturile sa mai creasca in perioada urmatoare. 
Pe langa costurile mari de productie, patronii se confrunta si cu o criza de personal. In cuptoarele din aceasta brutarie se coc mii de franzele. Se lucreaza la foc continuu, zi si noapte, dar din pacate, forta de munca e tot mai putina si imbatranita. Nea Valeriu, de pilda, e brutar din 1983 si mai are un an pana la pensie.  
 
Un brutar castiga lunar peste 1.500
de lei in mana. In plus, e platit dublu in weekend si in zilele de sarbatoare. Chiar si asa, patronii se plang ca e greu sa gaseasca muncitori tineri. Ar fi nevoie de cel putin 10 mii in industria painii. Problema e ca sunt putini tineri cei care trec pragul brutariilor sa invete meserie. Si mai putini raman sa lucreze.
 
De vina ar fi si statul, sustine presedintele Rompan, care crede ca aceasta criza de pe piata muncii s-ar putea sfarsi doar daca s-ar taia ajutoarele sociale si cele de somaj. 
In total, in Romania sunt peste 340 de mii de someri si 250 de mii de asistati social.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI