In articol:
Claudiu Mihuț, corespodent Kanal D, ne aduce mai multe informații:
Administratorii pensiunilor au pregătit cu tot felul de mâncăruri tradiționale pentru turiști
„Într-adevăr, sunt mii de români care au ales să își petreacă această minivacanță în inima munților Apuseni, așa că pensiunile din zonă sunt pline de câteva zile. Petrecerile vor continua și astăzi. Se anunță grătare încinse și ceaune puse pe foc, deoarece proprietarii pensiunilor și hotelurilor din zonă vor să-i surprindă pe turiști cu mititei, cu ceafă la grătar, dar și cu tradiționalul bograci, o mâncare ungurească adaptată în ultimele decenii și la gastronomia românească.
Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro
Mâncarea nu este însă singurul privilegiu pe care îl au cei care au ajuns aici. În zonă există foarte multe trasee de viaferată, trasee montane care pot fi parcurse cu ușurință de către începător, foarte multe peșteri care merită vizitate.
În plus, decorul peisajul este de film și nu exagerez deloc când spun acest lucru pentru că în trecut au fost filmate câteva scene pentru filmul „Columna lui Traian”.”