Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Românii sunt mai fericiți decât spaniolii și italienii. Vezi ce loc ocupă țara noastră în topul fericirii globale

Pandemia și restricțiile abia încheiate nu i-au deprimat pe români! Am urcat 20 de locuri în topul fericirii globale în 2021, o arată ultimele date ale Organizației Națiunilor Unite. De fapt, studiile făcute în ultimii 7 ani ne arată din ce în ce mai euforici. Îi depășim inclusiv pe spanioli și italieni la acest capitol.

Andreea Albu,

Românii sunt mai fericiți decât spaniolii și italienii. Vezi ce loc ocupă țara noastră în topul fericirii globale

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Nici vorbă să avem pretenția că ne-a ieșit o cercetare sociologică de manual, dar cei care au stat de vorbă cu noi au zâmbit când au auzit întrebările legate de fericire.
La întrebarea "sunteți fericit" am auzit doar răspunsuri afirmative.

Finlandezii sunt cei mai fericiți din lume

Finlandezii, danezii și islandezi sunt cei mai fericiți, conform datelor ONU. Ei ocupă primele trei locuri ale clasamentului.

Citeste si: Mesaje de Buna Vestire 2022. Cele mai frumoase mesaje creștine

România ocupă locul 28 în lume. Pare puțin?! Nici vorbă. Ba chiar e de notat că suntem mai fericiți decât spaniolii și italienii, care se află pe locurile 29, respectiv 31.

Românii sunt mai fericiți de la an la an

Interesant este și faptul că suntem tot mai euforici de la an la an: din 2019 am urcat 20 de poziții în acest clasament, chit că am trecut prin pandemie. Iar în ultimii 7 ani, creșterea este și mai importantă: suntem mai "fericiți" cu 58 de locuri și ne apropiem de vârful clasamentului.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Cum alegem ținutele de primăvară

"Din punctul meu de vedere, noi românii suntem fericiți pentru că așa suntem ca nație și mereu o să avem grijă de noi", spun oamenii.

Trecem și la punctul de vedere al specialistului.

În acest caz, un psiholog.

Citeste si: Vremea de Paşte 2022. Ce au anunțat meteorologii?
"Românii sunt la fel, spaniolii sunt mai nefericiți. Românii sunt învățați cu zile grele, cu nu avem, bani puțini, pe când spaniolul nu este dispus să renunțe la stilul lui de viață. Ce însemană nefericirea pentru spaniol? Faptul că nu își mai permite vacanțe și să iasă la restaurant", ne-a spus Dana Onișor, psiholog.

Citeste si: Meniu de post pentru o săptămână: Ce să mănânci în fiecare zi?

Cei care întocmesc topul fericirii iau în calcul diferite aspecte: nivelul de solidaritate, dărnicia celor implicați în studiu, libertatea individuală dar și date legate de situația economică a fiecărei țări.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI