Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Roșii românești, 3 lei kilogramul. De ce sunt atât de ieftine în această perioadă a anului?

3 lei kilogramul de roșii românești. Atât costă în această perioadă tomatele, pe care le găsim din abundență pe tarabe. Fermierii s-au înghesuit să cultive roșii pentru subvenții, așa că, pentru a le vinde rapid, au fost nevoiti sa lase la preț. Din decembrie, însă, după ce producătorii vor încasa banii de la stat, prețurile tomatelor vor exploda, mai ales în prag de sărbători.

Mircea Pop,

Roșii românești, de la 3 lei pe kilogram [Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Așa arată solariile cu doar două săptămâni înainte de iarnă, pline roșii româneşti din abundență, după ce fermierii le-au cultivat ca să beneficieze de subvențiile de la stat. Producătorii sunt însă obligați să-și vândă marfa rapid, până pe data de 2 decembrie. Așadar, au scăzut din prețuri. Românii trebuie să fie bucuroși că prețul la roșii încă nu este mare și este un preț accesibil, undeva la 3 lei, 3-5 lei și 5 lei la roșia normală.

Producţie de roşii româneşti şi în lunile ianuarie-februarie 

Marian Baronescu, din comuna doljeană Perișor, a investit 70 de mii de euro, dintre care jumătate bani europeni, într-o hală de depozitare a legumelor.

În timp ce alții se chinuie să vândă tomatele la prețuri derizorii până la începutul lui decembrie, olteanul va avea producție autohtonă chiar și în lunile ianuarie-februarie.

"Se recoltează roșia în planșa 1-2, adică să aibă aici, în zona pistulară, o steluță. Se verifică să fie sănătoasă, să n-aibă boli, nici dăunători pe ea, și se-asază frumos în lădițe pe un rând sau pe două rânduri", spune acesta.

Citeste si: Alimente care ne ajută sistemul digestiv

Citeste si: Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu- Piteşti- kanald.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Roşii româneşti

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Bărbatul s-a inspirat din modelul occidental: recoltează roșiile înainte de a se coace complet și le depozitează într-o cameră specială, până devin numai bune de consum. Mai ales că, în apropiere de sărbători, prețul roșiilor va exploda.

Roşiile se depozitează într-o cameră de refrigerare 

Tomatele se depozitează într-o cameră de refrigerare, la o temperatură de 3-7 grade, și se pot vinde chiar și 2-3 luni mai târziu.

"În perioada asta acuma, dacă eu am 5-10 tone de roșie coaptă nu mă grăbesc s-o vând acuma aș da în prețuri, aș fi în pierdere și nu aș câștiga nici prețul de cost”, spune fermierul.

Citeste si: Ridiche neagră cu miere: Reţeta care susţine sistemul imunitar pe timp de iarnă

Anul acesta, statul a acordat subvenții de peste 30 de milioane de euro pentru legumele cultivate în spații protejate și valorificate în perioada noiembrie-decembrie.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI