In articol:
- Producţie de roşii româneşti şi în lunile ianuarie-februarie
- Roşiile se depozitează într-o cameră de refrigerare
Așa arată solariile cu doar două săptămâni înainte de iarnă, pline roșii româneşti din abundență, după ce fermierii le-au cultivat ca să beneficieze de subvențiile de la stat. Producătorii sunt însă obligați să-și vândă marfa rapid, până pe data de 2 decembrie.
Producţie de roşii româneşti şi în lunile ianuarie-februarie
Marian Baronescu, din comuna doljeană Perișor, a investit 70 de mii de euro, dintre care jumătate bani europeni, într-o hală de depozitare a legumelor.
"Se recoltează roșia în planșa 1-2, adică să aibă aici, în zona pistulară, o steluță. Se verifică să fie sănătoasă, să n-aibă boli, nici dăunători pe ea, și se-asază frumos în lădițe pe un rând sau pe două rânduri", spune acesta.
Citeste si: Alimente care ne ajută sistemul digestiv
Roşii româneşti
Bărbatul s-a inspirat din modelul occidental: recoltează roșiile înainte de a se coace complet și le depozitează într-o cameră specială, până devin numai bune de consum. Mai ales că, în apropiere de sărbători, prețul roșiilor va exploda.
Roşiile se depozitează într-o cameră de refrigerare
Tomatele se depozitează într-o cameră de refrigerare, la o temperatură de 3-7 grade, și se pot vinde chiar și 2-3 luni mai târziu.
"În perioada asta acuma, dacă eu am 5-10 tone de roșie coaptă nu mă grăbesc s-o vând acuma aș da în prețuri, aș fi în pierdere și nu aș câștiga nici prețul de cost”, spune fermierul.
Citeste si: Ridiche neagră cu miere: Reţeta care susţine sistemul imunitar pe timp de iarnă
Anul acesta, statul a acordat subvenții de peste 30 de milioane de euro pentru legumele cultivate în spații protejate și valorificate în perioada noiembrie-decembrie.