Close sidebar
Close sidebar

Rusia amenință cu arme nucleare tactice după atacul cu drone din Moscova

Ucraina a fost amenințată că s-ar putea confrunta în următoarea perioadă cu atacuri nucleare, după ce un număr de cel puțin 30 de drone au atacat marți dimineața Moscova, provocând explozii „la doi pași” de reședința lui Vladimir Putin.

Sorin Negru,

Rusia amenință cu arme nucleare tactice după atacul cu drone din Moscova

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că atacul cu drone de marți asupra Moscovei și a regiunii învecinate este o „activitate teroristă” și a numit-o încercare de a „intimida” cetățenii ruși obișnuiți.

Citește și: VIDEO- Atac cu drone asupra Moscovei. Rușii acuză un „atac terorist” al Ucrainei

„Regimul de la Kiev a ales... calea încercării de a intimida cetățenii ruși și a lovi clădirile rezidențiale”, a spus liderul de la Kremlin, citat de agenția de știri de stat TASS.

„Nu folosim aceleași mijloace pe care le folosesc liderii ucraineni.

O altă confirmare a acestui fapt este atacul asupra facilităților civile de la Moscova”, a adăugat Putin, potrivit The Moscow Times.

Rusia a fost acuzată, totuși, de la începutul invaziei din 24 februarie 2022, de numeroase atacuri mortale asupra zonelor civile din Ucraina și de alte crime de război.

Ucraina a negat implicarea în atacurile cu drone de marți asupra capitalei Rusiei.

Vladimir Putin: „Sistemul de apărare aeriană al Moscovei a funcționat normal, satisfăcător" 

Ministerul rus al Apărării a declarat că a doborât opt drone deasupra Moscovei marți dimineața devreme, în timp ce rapoarte neconfirmate din presă spun că până la 32 de drone au fost implicate în atac. Nu au fost raportate pagube sau victime grave.

Citeste si: Octavian este tânărul de 22 de ani decedat în accidentul din Argeș: "O inimă bună a încetat să mai bată!"- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Se pare că una dintre drone a fost doborâtă la doar câțiva kilometri de reședința lui Putin Novo-Ogaryovo, în afara Moscovei.

Vladimir Putin a spus că apărarea antiaeriană a capitalei a funcționat corect.

Citește și: Moscova, atacată cu drone

„Sistemul de apărare aeriană al Moscovei a funcționat normal, satisfăcător, deși mai este ceva de făcut”, a spus Putin. El a susținut că atacul cu drone a fost „răspunsul” Kievului la o lovitură rusă asupra unui cartier general al informațiilor militare din Ucraina.

„Un cartier general al informațiilor militare ucrainene a fost lovit în urmă cu două sau trei zile”, a mai spus Putin.

Rusia amenință cu arme nucleare tactice 

[Sursa foto: Twitter]

Amenințări cu arme nucleare tactice asupra Ucrainei

La câteva ore după atacul cu drone asupra Moscovei, parlamentarii pro-Putin din linia dură au cerut un răspuns nuclear, potrivit The Sun.

Deputatul Oleg Nilov a declarat: „Moscova a fost supusă unui atac cu drone din partea statului terorist ucrainean. Răspunsul nostru poate fi făcut cu toate opțiunile disponibile ale Forțelor Armate Ruse- armele nucleare tactice nu vor rămâne ascunse prea mult timp.”

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Festin regal la Palatul Snagov! Cum au fost răsfățați invitații la nunta Monicăi Bîrlădeanu și a lui Valeriu Gheorghiță- radioimpuls.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Rapoartele de presă sugerează că cel puțin opt drone s-au concentrat în zonele în care prietenii oligarhi ai lui Putin au reședințe de lux.

Atacurile de marți au venit după ce șeful serviciilor secrete militare ucrainene Kyrylo Budanov a avertizat Rusia să se aștepte la un răspuns după valurile de atacuri asupra Kievului din ultimele zile.

Budanov a spus: "Toți cei care au încercat să ne intimideze, visând că acest lucru va avea un efect, veți regreta foarte curând. Răspunsul nostru nu va întârzia să apară. În curând toată lumea va vedea totul."

Moscova a rămas în mare parte neatinsă de ravagiile războiului lui Putin, care a ucis până la 200.000 de soldați ruși și a luat viețile a mii de civili ucraineni.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI