Sărbătoare importantă luni, 25 iulie 2022. Tradițiile arată că cine face treabă în ziua aceasta de sărbătoare va fi pedepsit cu somnul lung al morții. Azi nu se fac treburi casnice sau muncile câmpului.

Ce nu este bine să faci de Adormirea Sf. Ana?

Tradițiile arată că cine face treabă în ziua aceasta de sărbătoare va fi pedepsit cu somnul lung al moții.

Azi nu se fac treburi casnice sau muncile câmpului.

Citeste si: Calendar ortodox 23 iulie 2022. Ce sărbătoare este sâmbătă?

Tradiția populară mai arată și că este bine ca în această zi să dai de pomană pentru sufletul celor din familia ta care nu mai sunt în viață. Sfânta Ana era din seminitia lui Levi și a fost fiica Mariei și a preotului Natan din neamul lui Aaron.

Aceștia au trăit în timpul reginei Cleopatra a Egiptului. Preotul Natan a avut trei fiice: Maria, Sovi și Ana, care a născut pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu. Ana era mezina familiei și s-a căsătorit cu înțeleptul Ioachim din Galileia.

Pe ce dată este sărbătorită Sfânta Ana?

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Biserica Ortodoxă Română îi celebrează pe Sfinții Părinți ai Fecioarei Maria, Sf. Ioachim și Sf. Ana sunt sărbătoriți în calendarul ortodox pe 9 septembrie. Potrivit Evangheliei, datorită credinței și cuvioșiei lor, s-a născut Maica Domnului, implicit Isus Hristos.

Citeste si:  Calendar ortodox 20 iulie 2022: Sărbătoare mare! Ce nu este bine să faci de Sfântul Ilie?

Conform trdițiilor și supersițiilor populare, cine face treabă de sărbătoarea Sfintei Ana va fi pedepsit cu somnul lung al morții. De aceea, pe 9 septembrie nu se fac treburi casnice ori ale câmpului.

În tradiția populară se mai spune că este bine ca în această zi de sărbătoare să dai de pomană pentru sufletul celor din familia ta care au trecut a cele veșnice.

Citeste si: Calendar ortodox 24 iulie 2022. Ce sărbătoare este duminică?


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si