Andra Ionescu, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

Sute de pelerini au venit la slujba de la Catedrala Patriarhală

„Este mare sărbătoare, iar pe Dealul Patriarhiei este o atmosferă plină de emoții. Mii de credincioși au venit să se închine la racla cu sfintele moaște, iar chiar acum alături de mine este Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Ce se întâmplă astăzi aici și să le spunem celor de acasă diferența dintre Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir și diferența dintre Sfântul Dimitrie cel Nou.”

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt Patiarhia Română: „Ne aflăm chiar în mijlocul sărbătorii Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir sărbătorit pe 26 octombrie. Sfânta Liturghie se oficiază pe altarul catedralei. Este foarte important să precizăm că există o diferență între cei doi sfinți Dimitrie. Mâine va fi sărbătorit Sfântul Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor. Primul Sfânt, Dimitrie a trăit în secolul al III-lea, a fost martirizat la începutul secolului IV, iar Sfântul Dimitrie cel Nou a trăit în secolul XIII. Moaștele lui au fost aduse la Catedrala Mitropolitană din București în secolul XVIII și din 1955 a fost canonizat și este unul dintre cei mai iubiți sfinții în spațiul românesc.”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Andra Ionescu, reporter Kanal D:  „Am înțeles că este un eveniment unic pentru că este pentru prima dată când se întâlnesc cei doi.”

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt Patiarhia Română:   „Este vorba despre o bucurie sporită, întrucât au fost aduse în București moaștele Sfântului Mare Martir Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir. Este o bucurie extraordinară sporită și de prezența unei icoane a Sfintei Fecioare Maria născătoare de Dumnezeu.

Așadar, vem două noutăți: Moaștele Sfântului Dimitrie Marele Mucenic și această icoană făcătoare de minuni.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si