Close sidebar
Close sidebar

Satul Alun, cea mai ciudata localitate din Romania. Are un singur locuitor si un drum de 10 kilometri numai din marmura

In judetul Hunedoara din Romania exista o localitate unica, localitate ce poate fi considerata una dintre cele mai ciudate din tara.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Satul Alun mai are un singur locuitor, o manastire de marmura, dar si un drum de circa 10 kilometri facut tot din marmura.

Aici locuiau in urma cu aproape jumatate de secol 100 de familii. Din anii '60, oamenii de aici au inceput sa migreze catre asezarile invecinate si in prezent, singurul locuitor care n-a vrut sa plece din "satul inmarmurit" este Gheorghe Gheorghesc. "Satul are o vechime de aproape 300 de ani, poate si mai mult, iar in vremea tineretii mele, era unul dintre cele mai mari din zona. Avea o scoala cu internat, in care invatau copiii din tot Tinutul Padurenilor, dar si din Hunedoara. Localnicii munceau in cariera de marmura de la marginea satului si in minele din Ghelari. Colectivizarea facuta de comunisti i-a alungat pe oameni, la fel cum combinatul siderurgic din Hunedoara i-a atras la oras.

Asa, treptat, au ramas in sat doar batranii", spune Gheorghe Gheorghesc, informeaza cei de la mistere-romania.info.

Citeste si: Florin a murit lovit în cap de un copac! Tânărul maramureșan avea doar 24 de ani și era tăietor de lemne în Italia- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: S-a apucat de sală la 70 de ani și a slăbit 36 de kg. Acum, Joan e influenceriță de fitness și face senzație pe internet- antena3.ro

Satul arata destul de rustic si are o poveste frumoasa ce merita sa o aflati mergand in vizita acolo.

Sursa Foto; adevarul.ro

Citește-ne pe

TAGURI
Life
Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI