Close sidebar
Close sidebar

Satul lui Moromete, la aproape 30 de ani dupa aparitia primului film! Cum arata casa unde se va filma partea a doua a celebrului roman

Continuarea filmului ”Morometii”, in regia lui Stere Gulea, cu Horatiu Malaele in rolul principal si actori precum Dana Dogaru, Oana Pellea, Gheorghe Visu si George Mihaita in distributie, va avea premiera pe 9 noiembrie 2018, filmarile urmand sa inceapa in a doua jumatate a lunii septembrie, o parte dintre acestea fiind programate in aceeasi casa si in acelasi sat in care a fost turnata si prima pelicula, in vara anului 1985, in Talpa, din judetul Teleorman.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Filmarile nu au loc in Silistea Gumesti, ci in comuna Talpa, la vreo 30 de kilometri est de casa in care s-a nascut Marin Preda. Regizorul a ales o casa de aici pentru ca aduce a casa taraneasca de Teleorman si va putea reface atmosfera din acea perioada.

”Casa, care este a familiei unei inginere din localitate, a fost renovata cu vreo doua luni in urma, pentru noile filmari, aici este camera unde Ilie Moromete i-a batut pe Nila si Achim, aici este camera unde era razboiul de tesut… In spate, zidul este proptit in pari, pentru ca era lasata intr-o parte. Casa n-a mai fost locuita si ingrijita de 30 de ani, au indreptat-o si au sprijinit-o in pari”, ne explica Tache Tuc, administratorul casei, potrivit Libertatea.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Babatul, fost figurant in “Morometii 1”, a vorbit despre localnici, dar si despre satul in care nimeni nu mia munceste. Tache povesteste ca are nevoie de oameni la cules de porumb, insa nimeni nu vrea sa munceasca. Le ajunge ajutorul de somaj.

Nu stiu cu cine o sa il culeg. Am zece hectare de teren arabil pe care mi-l lucrez singur.

Am doi copii, la casele lor, cu treburile lor, aici sunt doar eu si femeia mea. Singura mea problema este ca nu gasesc zilieri. Toata lumea din sat sta la Primarie pe banii de social, si nu vrea nici unul sa vina sa lucreze la mine, sa culegem porumbul, oricâti bani i-as da”, a povestit barbatul.

Cititi mai mult AICI.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI