Close sidebar
Close sidebar

Școala de la Clejani reabilitată după dezastrul provocat de cei 3 copii. Elevii din nou la cursuri de azi

Școala de la Clejani a fost reabilitată, iar elevii s-au întors la cursuri de luni, 16 septembrie. Instituția de învățământ a fost refăcută într-un timp record.

G.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

După o mobilizare exemplară a comunităţii locale, luni, 16 septembrie, a fost reluat procesul de învăţământ la Şcoala primară din comuna Clejani, potrivit giurgiupesurse.ro.

Citeste si: VIDEO| Cazul școlii distruse din Clejani. Suma uriașă care va trebui plătită de părinții celor trei elevi

3 elevi au vandalizat toata instituția

În data de 11 septembrie, trei elevi au vandalizat şcoala, cazul fiind îndelung mediatizat şi dezbătut în presa naţională.
Într-un timp nesperat de scurt, sălile de clasă, cancelaria şi grupul sanitar au fost renovate, igienizate, mobilierul şcolar şi materialele didactice refăcute, ori înlocuite.

Citeste si: Trei copii au distrus o sala de clasă, cancelaria și grupul sanitar

40 de persoane s-au mobilizat pentru a reabilita școala

Florin Nidelea, primarul comunei Clejani, spune că aproximativ 40 de persoane au lucrat fără oprire în aceste zile:

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

„Începând cu data de 12 septembrie, s-a lucrat în două schimburi, între orele 8-22.La acţiune au participat cadrele didactice, părinţii elevilor, localnici. Părinţii celor trei elevi au muncit nonstop şi au acoperit integral toate cheltuielile de reabilitare. Şi copiii implicaţi au înţeles gravitatea acţiunii lor şi regretă foarte mult cele întâmplate.

”, ne-a declarat primarul Florin Nidelea.

Citeste si: VIDEO| Scandal între două familii din localitatea Clejani! Mai multe persoane au fost grav rănite

În prezenţa Inspectorului şcolar general, Mirela Delea, astăzi a fost reluată activitatea didactică la Şcoala primară din Clejani. Unitatea de învăţământ arată impecabil, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat:

„Cu o determinare şi implicare exemplară a tuturor factorilor responsabili, în trei zile s-a reuşit curăţarea spaţiilor, igienizarea lor şi dotarea cu mobilier astfel încât, astăzi, elevii au putut să se întoarcă în sălile lor de clasă.
Felicitări domnului primar Florin Nidelea care a reuşit într-un timp aşa de scurt să rezolve această problemă care ar fi ţinut departe de cursuri zeci de copii.

Am discutat cu profesorii dar şi cu părinţii, cărora le-am cerut o implicare mai mare în a conştientiza elevii de gravitatea unor astfel de fapte care îi afectează atât pe ei cât şi comunitatea din care fac parte, mai ales în condiţiile în care autorităţile locale au făcut investiţii importante în toate unităţile de învăţământ din comună.”, a declarat Inspectorul şcolar general Mirela Delea.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI