Într-un gest de dizidență extrem de rar în Rusia putinistă, solicitarea politicienilor ruși adresată liderului de la Kremlin vine pe fondul afirmațiilor de fraudare a voturilor la alegerile locale și regionale din acest weekend.

Un alt element important de context este avansul masiv al forțelor ucrainene pe frontul din estul țării, care a marcat "cel mai mare eșec de până acum pentru invazia Ucrainei", după cum scrie The Moscow Times.

Citeste si: Armata Ucrainei preia un oraș din zona Donețk, deși Putin ordonase cucerirea întregii regiuni până la 15 septembrie

Semnatarii scrisorii deschise s-au expus riscului de a fi pedepsiți în temeiul legilor adoptate la scurt timp după ce Rusia a invadat Ucraina, care interzic orice declarație împotriva războiului.

„Solicităm demisia lui Vladimir Putin"

„Acțiunile președintelui Putin sunt dăunătoare viitorului Rusiei și al cetățenilor săi”, se arată în petiția distribuită pe Twitter de Ksenia Torstrem, deputată pentru districtul Semionovski din Sankt Petersburg.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

„Solicităm demisia lui Vladimir Putin din funcția de președinte al Federației Ruse”, continuă declarația, semnată inițial de 19 deputați.

Potrivit Torstrem, alte 84 de persoane au semnat petiția luni. „Au fost primite alte 84 de semnături, acum le vom verifica”, a scris Torstrem.

Organismul independent de supraveghere a alegerilor, Golos, a raportat zeci de cazuri de nereguli la vot, intimidare, cumpărare de voturi și voturi înregistrate greșit, după ce candidații pro-Kremlin au câștigat fără probleme alegerile locale și regionale din Rusia.

Între timp, contraofensiva ucraineană din regiunea de nord-est Harkov a reușit să recupereze aproximativ 3.000 de kilometri pătrați de teren ocupat anterior de Moscova.

Un deputat a cerut ca Putin să fie judecat sub acuzația de trădare 

Cererile deputaților pentru ca Vladimir Putin să demisioneze au apărut inițial săptămâna trecută după ce Dmitri Paliuga, un deputat din districtul Smolninskoye din Sankt Petersburg, a cerut Dumei de Stat să-l judece pe președinte sub acuzația de trădare asupra invaziei sale în Ucraina.

Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

vladimir putin

Zilele care urmează sunt cruciale pentru viitorul războiului din Ucraina, dar și pentru prezența lui Vladimir Putin în fruntea statului rus.

[Sursa foto: Twitter]

Paliuga a fost chemat la secția de poliție cu posibile acuzații de „discreditare” a armatei ruse, dar ulterior a fost eliberat.

Zilele care urmează sunt cruciale pentru viitorul războiului din Ucraina, dar și pentru prezența lui Vladimir Putin în fruntea statului rus.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si