Close sidebar
Close sidebar

Si BCR a decis sa majoreze avansul la creditele ipotecare! Uite de cati bani ai nevoie ca sa primesti credit

Banca Comerciala Romana mareste avansul la creditele ipotecare in lei de la 15% la 35% si reduce durata maxima a creditului cu 5 ani.


DISTRIBUIE
acest articol

##CITAT24##

Decizia BCR a fost luata ca o reactie la promulgarea legii darii in plata, care urmeaza sa intre in vigoare de pe 13 mai. Banca Comerciala Romana a anuntat ca odata cu noul context legislativ care permite clientilor sa renunte la dreptul de proprietate asupra imobilului care constituie garanţia creditului acordat in vederea stingerii datoriei catre banca, BCR modifică parametrii creditelor garantate cu ipotecă imobiliară.

" Ne afăm într-un context economic în care prioritatea noastră, a tuturor, trebuie să rămână stabilitatea României prin atragerea permanentă de capital şi prin creşterea resurselor de dezvoltare, iar băncile au rolul de a susţine producerea de valoare în societate, însă la fel ca întreaga societate, nu pot evolua într-un cadru care restrânge capacitatea de valorificare a potenţialul de susţinere. BCR va monitoriza îndeaproape piaţa şi impactul legislaţiei în vederea ajustării adecvate a politicilor de creditare”, a declarat Dana Demetrian, Vicepreşedite Retail&Private Banking, BCR.

Modificarea avansului la 35% este însoţită şi de creşterea sumei minime care putea fi împrumutată de la 22.000

lei la 45.000 lei, dar şi de scăderea perioadei maxime de rambursare a creditului de la 30 ani la 25 ani.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Potrivit Ziarului Financiar, pe podiumul bancilor in functie de active care nu au majorat avansul pentru creditele imobiliare ramane Banca Transilvania. In prezent, 9 banci din sistem, dintre care 6 in top 10 cele mai mari institutii de credit dupa active (BCR, BRD, Raiffeisen, CEC Bank, Alpha Bank, Bancpost) au majorat avansul la creditele imobiliare in lei, in cazul celor in euro chiar si de la 25% la 40%.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI