Close sidebar
Close sidebar

Șoc la metrou. Află pe ce magistrală nu se va mai circula

Oamenii sunt în stare de șoc după discursul lui Gabriel Stanciu, directorul general Alstom Transport România, care a transmis că metroul nu va mai circula după Revelion din cauza datoriilor.

G.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Gabriel Stanciu, directorul general Alstom Transport România, a declarat în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii că există riscul ca metroul să nu mai circule după revelion din cauza contractul de mentenanță care expiră la sfârșitul acestui an.

Contractul de mentenanță va expira pe 31 decembrie 2019, iar în prezent se discută intens cu reprezentanții conducerii Metrorex. Un mare obstacol este reprezentat și de restanțele financiare care nu au fost plătite de un an de zile, iar suma se ridică la 150 de milioane de lei.

Șoc la metrou. Află pe ce magistrală nu se va mai circula

„Riscul ca metroul să nu mai circule după Revelion este unul major, deoarece contractul de mentenanţă expiră la 31 decembrie şi suntem în discuţii cu conducerea Metrorex pentru a găsi soluţiile aplicabile, singurul lucru blocant, din punctul meu de vedere, fiind plata restanţelor care datează de un an şi se ridică acum

la 150 de milioane de lei” a transmis Gabriel Stanciu, directorul general Alstom Transport România, scrie a1.ro.

Citeste si: Slănină fiartă cu usturoi și boia. Ingredientul secret care o face savuroasă!

Gabriel Stanciu a afirmat că metroul nu va circula sub nicio formă fără mentenanță pentru că este vorba de siguranța pasagerilor.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Citeste si: Anamaria Prodan e în lacrimi! Fina sa a pierdut sarcina: „Cele mai grele zile ale vieții noastre”

„Nu o să-şi asume nimeni niciodată riscul ăsta, este absolut imposibil să meargă fără revizie. Este imposibil. Nici nu ajungi în penal, este pur şi simplu o chestiune fără sens, tehnic vorbind. Sunt implicaţi pasageri, este siguranţa circulaţiei, aşa ceva nu vor face niciodată”, spune directorul general Alstom Transport România. Soluționarea acestei probleme este dată de plata restanțelor sau garanția din acest punct de vedere.

Citeste si: Vineri, 20 decembrie, este sărbătoare mare în rândul creștinilor

„Este un risc. Sigur că este major, însă în continuare suntem în discuţii. Ne vedem în fiecare zi ca să găsim soluţiile aplicabile, avem acest singur punct blocant din punctul meu de vedere şi anume plata restanţelor. Dacă banii vor fi plătiţi sau dacă vom avea garanţia unei plăţi sau a unul calendar de plată garantat vom continua în condiţii excepţionale ca şi până acum, dar nu suntem încă acolo”, a mai explicat Gabriel Stanciu.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI