Close sidebar
Close sidebar

Angajații sănătoși vor primi șomaj tehnic. Anunț de ultim moment

Angajații sănătoși, trimiși acasă după întreruperea activitării companiilor, vor primi șomaj tehnic, a anunțat, vineri, ministrul Muncii Violeta Alexandru.

Alex Dumitrescu,


DISTRIBUIE
acest articol

Angajații sănătoși care vor fi trimiși acasă după apariția focarelor de coronavirus în companii, vor primi șomaj tehnic. Ministrul Muncii a declarat vineri se va duce cu această propunere la următoarea ședință de Guvern.

Ministrul a declarat că a luat această decizie în urma unui focar de infecție apărut la o firmă din Brăila, în urma căruia întreaga intreprindere a fost închisă, pe o perioadă nedeterminată.

„Am înțeles că în asemenea situații punctuale, când autoritățile județene decid măsuri de restricție, există impact major asupra angajaților și a angajatorilor. Și am propus o soluție. Reglementarea care să asigure acordarea de șomaj tehnic pentru angajații sănătoși dar trimiși acasă, în condițiile închiderii unei companii, va fi pe masa guvernului la următoarea ședință”, a scris, vineri, Violeta Alexandru, pe Facebook.

Citeste si: Orban, despre legea privind carantina și izolarea: „Le-am solicitat să pregătească baze de date”

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Ministrul Muncii are însă două întrebări pentru firme și reprezentanții Inspecției Teritoriale de Muncă:

„Am însă cel puțin două intrebări. Sunt zeci de angajați infectați. Nu s-a ajuns aici peste noapte. Cum de s-a ajuns aici? Când angajatorul a văzut cum crește numărul cazurilor de persoane infectate, nu s-a gândit, de exemplu, să verifice temperatura la intrarea în unitate ca măsură suplimentară de verificare?

Când am vizitat Botoșaniul, la companii din același domeniu, nu doar că am atras atenția că angajații, prin poziționarea mașinilor&echipamentelor de lucru, sunt prea apropiați, ci am și cerut direct șefului ITM să verifice că se iau toate măsurile de prevenție, inclusiv verificarea temperaturii.

Când ai sute de angajați, cu atât mai mult, iei măsuri suplimentare. De ce ITM și alte instituții cu atribuții de control se rezumă doar la ședințe la Prefectură? Rolul lor este să iasă pe teren.

Citeste si: DSP a făcut zeci de controale în ultimele zile. Amenzile depășesc 100.000 de lei

Susțin revenirea în activitate numai cu asigurarea tuturor măsurilor de protecție.

Angajații trebuie să fie sănătoși pentru a avea randament. Nu vreau să închidem economia. Sunt cea care a văzut presiunea socială pe durata acordării sprijinului guvernamental. Dar responsabilitate pot să vreau”, a încheiat Violeta Alexandru.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI