In articol:
- INGREDIENTE
- Mod de preparare
- Rețetă de paste cu sos pesto
- Ingrediente
- Mod de preparare
- Rețetă de pui la cuptor cu sos pesto
- Mod de preparare al puiului la cuptor cu sos pesto
INGREDIENTE
- 200 g busuioc proaspăt
- 5 căţei de usturoi
- 150 g parmezan
- 100 g muguri de pin/ alune sau migdale
- 75 ml ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare
Se pun mugurii de pin/alunele/migdalele la prăjit într-o tigaie.
După ce s-au prăjit, se toacă mărunt și se amestecă cu usturoiul.
Citeste si: Adevărul despre leurdă, planta care a invadat pieţele
Se adaugă frunzele de busuioc și parmezanul și se amestecă bine.
Uleiul de măsline se adaugă în fir subțire, mixând.
Toate ingredientele se omogenizează bine cu blenderul sau într-un mojar cu pistil. A doua variantă este preferată de italieni, întrucât oferă o aromă și o textură pe care mixerul nu le poate reda.
Se servește proaspăt, în maxim trei zile de când a fost preparat, sau se poate congela, pentru a putea fi folosit ulterior fără să își piardă din aromă.
Rețetă de paste cu sos pesto
Ingrediente
- O jumătate de cățel de usturoi
- Sare
- Ulei de măsline
- Un sfert din sucul unei lămâi
- Un sfert de suc lime
- O mână de muguri de pin
- O mână de parmezan ras
- O mână de frunze de busuioc
Mod de preparare
Dacă ai pregătit sosul pesto, nu îți mai rămâne decât să fierbi pastele, conform indicațiilor de pe pachet. Acestea pot fi de orice tip, însă sunt recomandate spaghetele sau farfalle, pastele în formă de fundiță.
Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro
Pastele fierte se scurg de apă și se amestecă imediat cu sosul pesto. Se servesc calde și pot fi decorate cu puțin parmezan și roșii cherry.
Rețetă de pui la cuptor cu sos pesto
Ingrediente
Două bucăți de piept de pui
4-5 roșii
Sos pesto
Două linguri de parmezan
Piper
Sare
Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro
Condimente, după gust
Mod de preparare al puiului la cuptor cu sos pesto
Taie fiecare bucată de piept de pui în jumătate, astfel încât să obții patru felii. Pune-le într-o tavă și unge-le cu sos pesto, după care așează feliile de roșii și mozzarella, pe care vei presăra sarea, piperul și condimentele.
Pune puiul la cuptor pentru aproximativ 50 de minute și bucură-te de o masă copioasă! Puiul la cuptor cu sos pesto se poate servi și cu salată, orez sau paste.
Citeste si: Pesto de leurdă. Unul dintre cele mai savuroase sosuri. Ingredientul secret!