Yusaku Maezawa este fondatorul unui site de moda si este pasionat de arta, fiind un colectionar infocat. Omul de afaceri a declarat ca a platit deja toate locurile de la bordul rachetei pe care SpaceX o va construi pentru prima calatorie in jurul Lunii. Anuntul a fost facut luni de fondatorul companiei SpaceX, Elon Musk, la sediul general al firmei, care se afla in apropiere de Los Angeles si care produce sau reconditioneaza o racheta spatiala la fiecare 14 zile.

"In 2023, voi invita intre sase si opt artisti din lumea intreaga sa ma insoteasca in aceasta misiune spre Luna", a declarat Yusaku Maezawa, in varsta de 42 de ani, care a urcat pe scena afisand un zambet larg, intre doua rachete uriase din gama Falcon 9. "Ei vor trebui sa creeze ceva la intoarcerea pe Terra", a adaugat magnatul nipon. "Capodoperele lor ii vor inspira pe toti visatorii care dorm in noi", a mai spus el. Calatoria, pentru acei artisti, va fi gratuita, a precizat Elon Musk.

"Eu am ales sa plec in jurul Lunii!", a repetat Yusaku Maezawa, care a mai spus ca acesta este visul lui de o viata.

Yusaku Maezawa a spus ca a platit toate locurile disponibile la bordul viitoarei rachete BFR (Big Falcon Rocket), conceputa pentru a fi suficient de mare pentru a transporta in spatiu pana la 100 de persoane. Pretul acestui voiaj spatial ramane insa un secret. "Plateste multi bani", a declarat Elon Musk, subliniind ca suma achitata de magnatul nipon reprezinta o parte importanta din bugetul de dezvoltare a viitorului vehicul spatial, estimat la aproximativ 5 miliarde de dolari.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Yusaku Maezawa este fondatorul celei mai mari platforme online japoneze de moda, ZOZOTOWN, iar averea lui a fost estimata la 3 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes citata de Agerpres. Aceasta misiune in jurul Lunii va avea o durata cuprinsa intre patru si cinci zile. Dupa ce va efectua un rotatie in jurul Terrei, racheta la bordul careia se vor afla Yusaku Maezawa si grupul de artisti se va indrepta spre Luna si va face un ocol in jurul acesteia, inainte de a reveni spre Pamant, unde va ateriza in pozitie verticala. Racheta va fi reutilizabila.

"Este periculos", i-a prevenit Elon Musk pe pasionatii de calatorii spatiale. Mai multe teste, fara echipaje umane la bord, vor avea loc inainte de decolare. De reusita acestor teste vor depinde respectarea calendarului propus al misiunii si lansarea programata in 2023.

Motivul pentru care Elon Musk a infiinta compania SpaceX este sa poata, in viitor sa faca legatura intre Terra si "orice loc din Sistemul Solar", cu conditia ca oamenii sa infiinteze mai intai depozite de carburanti pe Marte si pe

alte corpuri ceresti. "Trebuie sa actionam si sa devenim o civilizatie multiplanetara cat mai repede posibil", a mai spus antreprenorul sud-african, pentru a contracara riscul sporit de declansare a unui dezastru la nivel terestru. Prioritatea companiei SpaceX ramane colaborarea cu NASA si misiunile de securitate nationala realizate pentru guvernul american, a precizat Elon Musk.

sursa: digi24.ro

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si