Close sidebar
Close sidebar

Spania reintroduce starea de urgență. Care sunt regiunile vizate

Se reimpune starea de urgenţă la Madrid şi în nouă municipalităţi vecine, ridicată cu o zi înainte de justiţie. Guvernul spaniol a decretat vineri starea de urgenţă în regiunea Madrid, pentru a stopa creșterea numărului de cazuri de COVID-19.

Andreea Bolocan,

Se reimpune starea de urgenţă la Madrid şi în nouă municipalităţi vecine [Sursa foto: spagna.info]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Guvernul spaniol a restabilit o carantină parțială la Madrid, aceasta fiind anulată cu o zi înainte de justiţie, a relatat AFP. Decizia Guvernului de stânga al socialistului Pedro Sanchez a fost luată în pofida opoziţiei aprige a Guvernului regional al Madridului, condus de Partidul Popular (PP, conservator, în opoziţie).

Este necesară luarea de noi măsuri împotriva răspândirii virusului

”Trebuie să se ia măsuri de protejare a sănătăţii madrilenilor” şi să se evite ca o ”explozie” a cazurilor de covid-19 să nu ajungă în ţară”, a declarat ministrul spaniol al Sănătăţii Salvador Illa, în urma unei şedinţe extraordinare, de două ore, a Guvernului.

”Preşedinta comunităţii autonome a decis să nu facă nimic”, a precizat Salvador Illa, referindu-se la Isabel Diaz Ayuso, care a încercat până la capăt dă convingă Guvernul să nu instituie starea de alertă.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

O majoră consecinţă a introducerii acestui regim de excepţie, care echivalează cu o stare de urgenţă sanitară, este restabilirea închiderii parţiale a Madridului şi a nouă muncipalităţi vecine, aflată în vigoare de la 2 octombrie,dar care a fost ridicată joi prin hotărârea unui tribubal de la Madrid.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI