Close sidebar
Close sidebar

Stare de urgență! Incendiile fac prăpăd în Hawaii și Maui: ”Vom primi vizitatorii înapoi în paradis după ce incendiul se va termina”

Mai multe elicoptere militare au fost trimise pe Insula Mare din Hawaii și în Maui pentru a oferi sprijin în lupta împotriva incendiilor de vegetație.

Stefania Pavel,

Mai multe elicoptere militare au fost trimise pe Insula Mare din Hawaii și în Maui pentru a oferi sprijin în lupta împotriva incendiilor de vegetație.

[Sursa foto: BBC & CBS News]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Comandamentul militar unificat de luptă al armatei americane din Indo-Pacific a spus într-un comunicat că a trimis elicoptere pentru a stinge incendiile masive și pentru operațiuni de căutare și salvare. 

”Drum spre recuperare va fi lung”

"Brigada 25 de aviație de luptă a armatei americane a desfășurat două UH-60 Blackhawk și un CH-47 Chinook pe insula Hawaii pentru a efectua operațiuni de stingere a incendiilor", a precizat comandamentul, al cărui sediu se află în Hawaii. "În plus, US Navy Helicopter Maritime Strike Squadron 37 a trimis elicoptere MH-60R Seahawk pentru a ajuta Paza de Coastă a SUA în operațiunile de căutare și salvare".

Forțele comandamentului sunt, de asemenea, pregătite să acorde asistență în cazul în care statul Hawaii sau Garda Națională din Hawaii solicită acest lucru, a precizat aceasta. 

Citește și: Incendiu puternic la Mănăstirea Delta Neajlovului. Flăcările au cuprins chiliile mănăstirii, dar și vegetația uscată din apropiere

Joi, vânturile se vor diminua în Hawaii.

[Sursa foto: BBC]

În timp ce incendiile devastează mari porțiuni din Maui, Sylvia Luke, guvernatorul adjunct al statului Hawaii, a declarat miercuri că "drumul spre recuperare va fi lung". Potrivit oficialilor, incendiile au distrus sute de structuri din Maui, inclusiv case și întreprinderi. Mii de locuitori au fost evacuați de pe insulă, au declarat oficialii, informează CNN. "Acestea au fost întreprinderi mici care au investit în Maui. Aceștia erau rezidenți locali. Trebuie să găsim o modalitate de a ajuta o mulțime de oameni în următorii câțiva ani", a declarat Luke.
"Va dura ani de zile", a adăugat ea. 

36 de oameni și-au pierdut viața în incendiile devastatoare

Bilanțul victimelor din comitatul Maui este acum de 36 de morți, potrivit unui comunicat de presă al regiunii. "În timp ce eforturile de stingere a incendiului continuă, 36 de decese totale au fost constatate astăzi în mijlocul incendiului activ din Lahaina. Nu sunt disponibile alte detalii în acest moment", se arată în comunicat. 

Citește și: Incendii "apocaliptice" în Hawaii. Oamenii au sărit în ocean ca să scape de flăcări. Cel puțin 6 morți

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Joi, vânturile se vor diminua în Hawaii. Uraganul Dora continuă să se îndepărteze de insule. Din cauza creșterii distanței, vânturile scăzuseră deja ușor miercuri, cu rafale de 50 de mile pe oră. Joi, vânturile sunt prognozate să aibă între 15 și 25 km/h și între 10 și 20 km/h joi seara. Avertizarea de steag roșu și avertismentul de vânt nu mai sunt în vigoare. 

Peste 11.000 de persoane au fost evacuate miercuri din Maui.

[Sursa foto: BBC]

Peste 11.000 de persoane au fost evacuate miercuri din Maui, a declarat directorul Departamentului de Transport din Hawaii, Ed Sniffen, în cadrul unei conferințe de presă. Cu toate acestea, unele avioane care plecau miercuri din Maui aveau locuri goale, deoarece închiderile majore de autostrăzi au făcut ca accesul la aeroport să fie dificil pentru unii, a declarat Sniffen, menționând că drumurile sunt acum redeschise în mare parte. Într-un efort de a ajuta călătorii să plece, comitatul Maui a pregătit autobuze pentru a duce miercuri peste 400 de persoane la aeroport, a spus el. Companiile aeriene au ajutat, de asemenea, cu avioane mai mari, reducând tarifele și adăugând rute suplimentare. 

”Nu aveam cum să ieșim pentru că drumurile erau blocate”

Aproximativ 1.500 de persoane sunt așteptate să zboare joi de pe aeroport, a precizat el. O serie de situri istorice importante din Lahaina, centrul turistic al orașului Maui, au fost distruse de incendii, potrivit unei analize CNN a imaginilor din satelit ale Maxar Technologies. Printre pierderile înregistrate se numără un copac banyan impunător- unul dintre cei mai mari din SUA- care a fost importat pe insulă din India în 1873, potrivit Autorității pentru turism din Hawaii.  

Citește și: Un bărbat a incendiat o mașină, la întâmplare, pentru că se plictisea. Ce au descoperit polițiștii despre el

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

”Vom primi vizitatorii înapoi în paradis după ce incendiul se va termina și după ce vom putea reconstrui", a spus guvernatorul statului Hawaii, Josh Green. 

O serie de situri istorice importante din Lahaina, centrul turistic al orașului Maui, au fost distruse de incendii

[Sursa foto: BBC]

Locuitorul Daniel Sullivan a descris scena ca fiind "apocaliptică", în timp ce incendiile i-au înconjurat cartierul din Maui. Cu copiii săi jos în casă, el s-a dus pe acoperiș și a privit flăcările care se apropiau "din ce în ce mai mult- și nu aveam cum să ieșim pentru că drumurile erau blocate". Casa lui a rezistat, dar a spus că mulți prieteni și-au pierdut-o pe a lor în incendiile care au izbucnit peste noapte în Maui. "Insula a fost decimată", a declarat el pentru CNN. "A fost apocaliptic. Nu am mai văzut niciodată așa ceva", a mai spus el.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI