Potrivit acestui studiu, cei mai periculosi soferi intalniti pe sosele sunt bucurestenii si constantenii. Potrivit ASF, frecventa daunei deste de 6,78% in cazul persoanelor fizice cu vehicule inmatriculate in Bucuresti si de 6,40% in cazul inmatricularilor din Constanta.

In clasament urmeaza cei din Iasi cu 6,27% si Ilfov cu 5,89%.

Frecventele minime de daune sunt intalnite in judete precum Harghita, 2,48%, Covasna cu 3,15% si Salaj cu 3,42%.

Aceste cifre sunt in cazul persoanelor fizice.

In ceea ce priveste persoanele juridice, lucrurile se schimba. Cele mai multe daune au fost intalnite in Cluj, Ilfov, Iasi, Galati, Dolj (peste 11%), iar cele mai putine in Calarasi, Caras Severin, Botosani, Harghita, Hunedoara, Covasna si Salaj (intre 6% si 7%).

Conform aceleiasi statistici, cele mai periculoase sunt masinile puternice, masinile cu o capacitate cilindrica de peste 2,500 de centimetri cuburi au un raport de dauna de 7,91%, mai mult decat dublu fata de cei care detin masini cu o capacitate cilindrica sub 1.200 care au un procent de 3.78%.

Frecventa daunelor in functie de varsta este astfel: 6,51% pentru asiguratii sub 25 de ani si de 4,59% la cei de peste 40 de ani.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si