Close sidebar
Close sidebar

Studiu: 8 din 10 români se declară afectați de trecerea la ora de iarnă

Cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research și-a propus să afle părerile românilor despre trecerea la ora de iarnă și să ofere o imagine de ansamblu asupra modului în care această schimbare le afectează rutina zilnică și starea de bine.

Redactia Stirile Kanal D,

sursa foto: Shutterstock


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

• 8 din 10 români au remarcat schimbări ale stării de spirit odată cu trecerea la ora de iarnă.
• Principalele măsuri pe care le iau românii pentru a se adapta mai bine la ora de iarnă sunt încercarea de a adormi mai devreme (30%) și ajustarea programului de muncă sau activități (24%).
• 49% dintre români consideră că eliminarea schimbării orei ar influența pozitiv ritmul de viață.

Cum ne afectează ora de iarnă? 8 din 10 români se confruntă cu schimbări ale stării de spirit

Potrivit celui mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research, 1 din 2 români consideră că trecerea la ora de iarnă nu este necesară.

47% dintre români afirmă că trecerea la ora de iarnă le afectează în mică măsură viața personală, în timp ce 30% menționează o influență de amploare moderată, iar 24% un impact semnificativ asupra vieții de zi cu zi.

Citeste si: Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Liam Payne! Ce s-a întâmplat înainte cu doar câteva zile ca artistul să-și piardă viața- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat într-o țară din Europa după ce s-a aflat de cazul americanului care s-a trezit în timp ce medicii îi scoteau inima- antena3.ro

În aceeași ordine de idei, 8 din 10 români au remarcat schimbări ale stării de spirit odată cu trecerea la ora de iarnă, cele mai des întâlnite fiind oboseală pe timpul zilei (41%), somnolență (36%), stări de deprimare (17%) sau dificultăți de concentrare sau memorare (16%).

Citește și: Când se schimbă ora? România trece la ora de iarnă 2024 în noaptea de 26 spre 27 octombrie. În ce țări nu se mai schimbă ora

Ca tendință generală, tinerii între 25-34 ani resimt cel mai mult trecerea la ora de iarnă, doar 7% dintre aceștia menționând că nu au observat schimbări ale stării de spirit comparativ cu 18% în cazul întregului eșantion.

„Un motiv pentru care tinerii între 25-34 de ani sunt mai afectați de trecerea la ora de iarnă este faptul că acest interval de vârstă coincide cu o perioadă de maximă activitate profesională și personală.

Aceștia sunt în plin proces de dezvoltare a carierei și a relațiilor, iar orice schimbare în rutina zilnică poate duce la un impact mai mare asupra stării lor emoționale și a nivelului de energie”, menționează Marius Luican, CEO al Reveal Marketing Research.

49% dintre români consideră că eliminarea schimbării orei ar influența pozitiv ritmul de viață

Chiar dacă nopțile devin mai lungi și teoretic dormim mai mult, rezultatele studiului Reveal Marketing Research arată că trecerea la ora de iarnă nu înseamnă o calitate mai bună a somnului. 49% dintre români declară că dorm mai prost după trecerea la ora de iarnă, 40% menționează că somnul rămâne la fel, în timp ce 11% spun că se odihnesc mai bine.

Citeste si: Oana Roman clarifică situația pensiei alimentare. Cum a obținut vedeta TV banii de la fostul soț. “Am apelat la un executor judecătoresc”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul emoționant făcut de Cristina Săvulescu, la doar câteva ore de la înmormântarea soacrei ei, Delia Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat într-o țară din Europa după ce s-a aflat de cazul americanului care s-a trezit în timp ce medicii îi scoteau inima- antena3.ro

Citește și: De când trece România la ora de iarnă. Scurt istoric

Pentru a se adapta mai bine la trecerea la ora de iarnă, românii declară că principalele măsuri pe care le iau sunt încercarea de a adormi mai devreme (30%) și ajustarea programului de muncă sau activități (24%). De asemenea, 13% consumă cu o frecvență mai mare cafea sau băuturi energizante, iar 11% fac mai multă mișcare.

În ceea ce privește opinia legată de eliminarea schimbării orei, 49% dintre români consideră că acest lucru ar influența pozitiv ritmul de viață. Pe de altă parte, 35% dintre respondenți sunt de părere că această măsură nu ar produce nicio diferență, în timp ce 17% cred că ar influența negativ viața de zi cu zi.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI