Subiecte Comper 2020 Română. Comper Română 2020 subiecte. Subiecte Comper Română 2020 Etapa 1. Proba constă în completarea online a unor subiecte, de tip grilă.

Totodată, ele sunt disponibile pe pagina oficială a concursului.

Elevii care se înscriu în prima parte Comper, vor fi înscrişi automat şi în cea de-a doua etapă.

Etapa a II-a va avea loc pe data de 12 martie 2020, în timp ce, la matematică, etapa va fi pe data de 19 martie 2020.

Concursul Comper este destinat elevilor și nu presupune o taxă de participare.

Subiecte Comper 2020 Română. Comper Română 2020 subiecte. Subiecte Comper Română 2020 Etapa 1. Astăzi, proba la Limba Română

Candidații din acest an susțin  proba pentru Limba și Literatura Română pe data de 23 ianuarie 2020.

Se pot înscrie elevii din clasa pregătitoare, dar și cei din clasele I-VIII. Mai mult, candidații pot fi și elevii din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, dar și private din ţară. Fie din mediul urban sau rural, ori alte țări în care este predată Limba Română.

Subiecte Comper 2020 Romana. Comper Romana 2020 subiecte. Subiecte Comper Romana 2020 Etapa 1
Subiecte Comper 2020 Romana. Comper Romana 2020 subiecte. Subiecte Comper Romana 2020 Etapa 1

Cel mai mare concurs școlar fără taxă de participare presupune completarea online a unui subiect, tip grilă. Probele vor fi disponibile și pe pagina oficială Comper, în contul fiecărui mentor, odată cu înscrierea elevilor.

De asemenea, elevii care se înscriu în cadrul Comper 2020, pentru Etapa I, vor fi automat confirmați și pentru Etapa a II-a. La aceasta vor mai avea posibilitatea să se înscrie noi participanți, care nu au evoluat în cadrul primei sesiuni Comper 2020.

Citeste si: Comper 2020 subiecte română. Ce subiecte ar putea să le pice elevilor și care este baremul de corectare

Subiecte Comper 2020 Română. Comper Română 2020 subiecte. Subiecte Comper Română 2020. Etapa națională

Etapa națională de la Comper 2020 va presupune înscrierea în concurs în mod automat a participanților, de către organizator. Vor fi selectați odată cu afișarea rezultatelor de la Etapa a II-a.

La această fază vor putea să concureze primii 500 de elevi, în funcție de punctajul pe care l-au obținut, în etapele anterioare. Ierarhizarea se va face și pe baza fiecărei clase de studiu, dar și în funcție de disciplină.

AICI Se vor publica subiectele!

Subiectele pentru proba de Limba și Literatura Română sunt disponibile în funcție de clasa de studiu și pot fi accesate mai jos:

Subiecte Comper 2020 Clasa Pregătitoare

Subiecte Comper 2020 Clasa I

Subiecte Comper 2020 Clasa a II-a

Subiecte Comper 2020 Clasa a III-a

Subiecte Comper 2020 Clasa a IV-a

Subiecte Comper 2020 Clasa a V-a

Subiecte Comper 2020 Clasa a VI-a

Subiecte Comper 2020 Clasa a VII-a

Subiecte Comper 2020 Clasa a VIII-a

Pentru Limba și Literatura Română, Etapa a II-a se va desfășura pe data de 12 martie 2020. La Matematică, aceasta va avea lo pe data de 19 martie 2020. Baremul de corectare poate fi verificat la finalul fiecărui test, printr-o grilă de răspunsuri, pe care elevii o pot consulta.

Subiecte Comper 2020 Romana. Comper Romana 2020 subiecte. Subiecte Comper Romana 2020 Etapa 1
Subiecte Comper 2020 Romana. Comper Romana 2020 subiecte. Subiecte Comper Romana 2020 Etapa 1

Pentru etapa naţională Comper 2020, înscrierea în concurs se face în mod automat de către Organizator şi va fi comunicată participanţilor odată cu afişarea rezultatelor de la Etapa II.

La această etapă naţională concurează primii 500 de elevi ierarhizaţi în funcţie de punctajele cumulate obţinute la paşii anteriori, pe fiecare clasă de studiu şi pe fiecare disciplină de concurs.

Citeste si: Simulare BAC 2020 subiecte si calendar clasa a 11-a si 12-a

Subiecte Comper 2020 Română. Comper Română 2020 subiecte. Subiecte Comper Română 2020. Un concept educațional diferit

„ComPer” este un concept educational creat si dezvoltat de Fundatia pentru Stiinte si Arte Paralela 45 in anul 2010 de către Călin Vlasie si este dedicat educatiei nonformale la activitatile de matematica, limba si literatura romana.

Acest concurs are ca scop Evaluarea competentelor matematice si de comunicare in limba romana, precum si obisnuinta cu situatii de concurs.

De asemenea, elevii pot fi atât din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, dar şi private.

Dacă un elev care a participat la o ediţie trecută îşi modifică numele cu cel al altui coleg, diplomele obţinute vor fi anulate. Totodată, ştergerea unui elev din baza de date duce la ştergerea punctajelor obţinute deja.

Subiecte Comper 2020 Română. Comper Română 2020 subiecte. Subiecte Comper Română 2020. Scopul concursului

Evaluarea competentelor matematice și de comunicare în limba română, precum şi obişnuinţa cu situaţii de concurs.

Cine poate participa?

- Elevi din clasa pregătitoare și clasele I-VIII din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi private din ţară, din mediul urban şi rural și din alte ţări în care se predă în limba română – participanţi la Concursul Comper pentru elevi, secţiunile Comunicare în limba română și Matematică;

- Profesori din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat și privat din România – participanţi la Concursul Comper pentru cadre didactice.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Subiecte Comper 2020 Romana. Comper Romana 2020 subiecte. Subiecte Comper Romana 2020 Etapa 1
Subiecte Comper 2020 Romana. Comper Romana 2020 subiecte. Subiecte Comper Romana 2020 Etapa 1

Citeste si: Cât fac 1000-999+1=? Problema simplă de matematică care dă multe bătăi de cap

Subiecte Comper 2020 Română. Comper Română 2020 subiecte. Subiecte Comper Română 2020. Modalități de participare

- Utilizarea site-ului oficial al concursului www.concursurilecomper.ro;

- Evaluarea şi ierarhizarea performanţelor obţinute de elevi la Concursul COMPER;

- Utilizarea calculatorului şi internetului de către elevi, pentru etapa on-line, pentrudocumentare şi ca suport de învăţare;

- Publicarea de articole, referate, cărţi şi lucrări ştiintifice din domeniul didacticii, specialităţii şi managementului educaţional, culegeri/ghiduri/îndrumătoare metodice şi auxiliare şcolare (pe suport electronic şi tipografic) cu ISSN și/sau ISBN şi descriere CIP, în
condiţiile respectării Legii drepturilor de autor (cu contract de editare şi plată de drepturi de autor);

- Multiplicarea jocurilor, a materialelor didactice şi a soft-urilor educaţionale în specialitate, în condiţiile respectării Legii drepturilor de autor (cu contract de editare şi plată de drepturi de autor);

Citeste si: Simulare Evaluare Națională 2020. Calendar și subiecte pentru clasa a 8-a

Subiecte de concurs şi grilele de răspuns

Pentru Clasa Pregătitoare:

Concursul propune copiilor completarea unei fișe de activităţi integrate (inter- și transdisciplinare), cu 9 itemi formulaţi în așa fel încât să corespundă din punct de vedere al curriculum-ului clasei pregătitoare, precum și nivelului de programă corespunzător fiecărui semestru.

La ora când începe concursul, mentorul va distribui fiecărui copil fișa de concurs completată cu numele copilului și, fără a depăși timpul de concurs indicat pe fișă, va citi întrebările pe rând, asigurându-se că acestea au fost înţelese și va aștepta copiii să rezolve cerinţele de la fiecare punct al fișei, procedând astfel până la sfârșitul testului. Este recomandabil ca toţi copiii să termine testul.

Fișele de concurs sunt color, cu un design plăcut, ilustraţii semnificative și vizibile, cu indicaţii clare pentru răspuns, astfel încât ajutorul mentorului va fi minimal.

Pentru Clasele I-VIII:

Subiectele de concurs pentru Etapa judeteana I şi Etapa judeteana II vor conţine un număr de 18 întrebări.

Continuţul acestor teste va fi structurat pe două nivele de învăţare diferenţiată şi progresivă: STANDARD (16 întrebări) – cu grad de dificultate mediu, conform standardelor prevăzute de programele școlare şi EXCELENŢĂ (2 întrebări) – cu grad de dificultate specific olimpiadelor școlare, atât pentru secţiunea COMPER-MATEMATICĂ, cât şi pentru secţiunea COMPER-LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ.

Subiectul de concurs pentru etapa naţională va conține 18 întrebări și va fi structurat pe două nivele de învăţare diferenţiată şi progresivă: STANDARD (16 întrebări) – cu grad de dificultate mediu, conform standardelor prevăzute de programele școlare şi EXCELENŢĂ (2 întrebări) – cu grad de dificultate specific olimpiadelor școlare, atât pentru secţiunea COMPER-MATEMATICĂ, cât şi pentru secţiunea COMPER-LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ.

Citeste si: EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. Profesorul Nicuşor Dan a rezolvat subiectele la matematică, live pentru Stirilekanald.ro

Subiecte Comper 2020 Română. Comper Română 2020 subiecte. Subiecte Comper Română 2020. Cine elaborează modelele de subiecte de concurs?

Subiectele de concurs pentru toate etapele concursului vor fi alcătuite de către mentorii implicaţi în desfăşurarea concursului şi avizate de Comisia Ştiinţifică a concursului COMPER, compusă din cadre didactice cu experienţă recunoscută.

Cum aflăm subiectele de concurs propriu-zise?

Subiectele de concurs propriu-zise (câte unul pentru fiecare disciplină de concurs) vor fi postate pentru descărcare pe site-ul www.concursurilecomper.ro în seara dinaintea concursului la ora 20 şi ele pot fi vizualizate şi descărcate numai de către mentor.

Mentorul are obligaţia să facă cunoscut subiectul de concurs la ora fixată pentru concurs.

Subiectele vor deveni publice (prin afişare pe site) numai după susţinerea etapei de concurs.

Cum descărcăm şi printăm (listăm) subiectul de concurs?

Pentru a descărca subiectul de concurs parcurgeţi următorii paşi, după logarea în cont:

1) accesați disciplina de concurs dorită;

2) accesaţi secţiunea "Ediția curentă –> Etapa curentă –> Subiecte de concurs";

3) faceţi click pe subiectul pe care doriţi să îl descărcaţi;

NOTĂ: pentru a viziona şi descarca subiectul dorit trebuie să aveţi instalat în calculator Adobe Reader. În cazul în care nu îl aveti instalat puteti să îl descărcaţi gratuit de la adresa http://get.adobe.com/reader/.

Citeste si: Evaluare Naţională 2019. Peste 154.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a s-au înscris

4) salvaţi fișierul cu subiectul selectat sau deschideţi-l automat cu Adobe Reader;

NOTĂ: pe unele calculatoare care au deja instalat Adobe Reader fișierul va fi deschis automat într-o altă pagină a browserului;

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

5) după ce subiectul a fost descărcat şi deschis cu Adobe Reader faceţi click pe iconiţa ce reprezintă o imprimantă sau apăsaţi simultan tasta "CTRL" şi "P";

6) selectaţi imprimanta la care doriţi să listaţi subiectul şi apăsați butonul "OK".

Cum descărcăm de pe site grilele de răspunsuri?

Grilele de răspunsuri pentru fiecare elev (clasele I-VIII) și disciplină sunt disponibile în conturile mentorilor.

Mentorii au posibilitatea de a lista pentru elevii participanţi toate grilele de răspunsuri pentru fiecare disciplină, logându-se în contul de mentor și accesând secțiunea "Ediția curentă –> Etapa curentă –> Grile de răspunsuri pentru elevi".

Subiecte Comper 2020 Română. Comper Română 2020 subiecte. Subiecte Comper Română 2020. Care sunt obligaţiile elevilor participanţi la etapele semestriale?

La concurs, fiecare elev participant din clasa pregătitoare va avea asupra sa: fișa de concurs, pix cu pastă albastră, creioane colorate, carioci.

Fiecare elev participant din clasele I-VIII va avea asupra sa: foaia cu subiectul de concurs extras de pe site, grila de răspunsuri, pix cu pastă neagră sau albastră.

Participantul la concurs va bifa pe grila de concurs cu pix cu pastă neagră sau albastră varianta de răspuns considerată corectă.

Bifarea a două sau mai multe răspunsuri la o singură întrebare va duce la punctarea cu 0 puncte a itemului respectiv.

De asemenea, participantul la concurs va completa în grila de concurs caseta "Date elev".

Citeste si: EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. Subiectele la limba română

Subiecte Comper 2020 Română. Comper Română 2020 subiecte. Subiecte Comper Română 2020. Care este timpul de lucru?

Pentru etapele semestriale:

- la clasa pregătitoare: 50 de minute;

- la clasele I-VIII: 90 de minute.

Pentru etapa naţională: 120 de minute.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si