Close sidebar
Close sidebar

Supermarket-urile PROFI se vand! Polonezii care detin actiuni se gandesc la o iesire de pe piata romaneasca!

Au reusit sa ajunga lideri de piata in cadrul retelelor de supermarketuri, cu circa 400 de magazine in intreaga tara, dar acum se gandesc serios sa renunte.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Fondul de investitii polonez Enterprise Investors analizeaza optiunile de exit din cadrul retelei de supermarketuri. "Polish Enterprise Fund VI (PEF VI), un fond de private equity administrat de Enterprise Investors, a anunţat astăzi că intenţionează să evalueze opţiunile strategice disponibile pentru Profi, liderul segmentului de supermarketuri din Romania. Managerul de private equity a decis să contracteze Citi Corporate and Investment Banking pentru a evalua condiţiile de piaţă precum şi scenariile posibile pentru dezvoltarea viitoare a companiei", spun oficialii companiei citati de cei de la Ziarul Financiar.

Iesirea lor pare ciudata pentru ca in 2009 au achizitionat reteaua PROFI care avea 60 de magazine pentru suma de 66 de milioane de euro si au reusit sa isi creasca numarul de magazine de peste sapte ori, iar profiturile sunt pe masura.

Polonezii de la Enterprise Investors au mai facut o astfel de manevra in 2007 dupa ce au vandut reteaua de 21 de magazine Artima catre Carrefour.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI