Close sidebar
Close sidebar

Superstiții de Sfânta Maria Mica 2022. Se spune că cine va lucra în această zi va avea ghinion

Superstiții de Sfânta Maria Mica 2022. Ce tradiții și obiceiuri respectă credincioșii de Sf. Maria Mică, pe 8 septembrie 2022?

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Superstiții de Sfânta Maria Mica 2022.  Anual, la data de 8 septembrie, creștinii ortodocși sărbătoresc Nașterea Maicii Domnului, sărbătoare care mai este cunoscută și sub denumirea de Sfânta Maria Mică. 

Ce semnificație are sărbătoarea din 8 septembrie 2022

Sfânta Maria Mică sau Nașterea Maicii Domnului este unul din Praznicele Împărătești ale Bisericii Ortodoxe, marcată în calendarul ortodox cu cruce roșie.

Nașterea Maicii Domnului este cea mai importantă sărbătoare de la începutul anului bisericesc, care are loc în fiecare an la data de 1 septembrie. 

Superstiții de Sfânta Maria Mică 2022

De Sfânta Maria Mică, ca și în celelalte zile de mare sărbătoare, nu se spală, nu se calcă, nu se muncește la câmp, nu se mătură și nu se fac

alte munci gospodărești.

În tradiția creștină, Nașterea Maicii Domnului este hotarul dintre vară și toamnă, momentul în care încep muncile agricole.

În ziua de Sfânta Maria Mică, bărbații nu fac treabă prin gospodărie, iar femeilor le este interzis să coasă și să spele haine.

Se spune că de Nașterea Maicii Domnului sunt ascultate rugăciunile femeilor care nu pot aduce pe lume un prunc, dar și a celor însărcinate, pe care Maica Domnului le ajută să nască ușor.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Tot în această zi de sărbătoare, fetele nemăritate se pot ruga la Maica Domnului în ziua de Sf. Maria Mică, ca să își găsească alesul.

În ziua Nașterii Maicii Domnului, creștinii țin candelele aprinse în dreptul icoanei Maicii Domnului.

Citeste si: Ce se dă de pomană de Sf. Maria 2022? Iată ce spun preoţii

De sărbătoarea Sfintei Mării se împarte la biserică cu fructele toamnei ca să fie sfințite și apoi împărțite celor sărmani.

Se spune că cine va lucra în această zi va avea ghinion. Dacă fac treabă pe 8 septembrie, bărbaţii se vor lovi, iar femeilor li se va arde mâncarea.

Totodată, nu este bine să se gătească la foc în aceste zile pentru a ține departe bolile. În unele zone ale tării există credința conform căreia dacă găteşti înainte sau după Sfânta Maria Mică, ţi se varsă oala cu mâncare şi îi arde pe copii.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Din moși strămoși se spune că nu e voie să se aprindă focul în casă în preajma Nașterii Maicii Domnului, deoarece acest lucru aduce ghinion şi boală.

Se mai spune că pe 8 septembrie 2022, plantele își pierd puterile tămăduitoare, iar vremea începe să se schimbe și devine capricioasă.

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI