Close sidebar
Close sidebar

Supravietuitor al atacului de la Nisa: "Oamenii se calcau in picioare si de frica se aruncau in mare"

Adrian Bogdan, un roman stabilit din 2003 la Nisa si care in timpul atacului terorist se afla pe "Promenade des Anglais", povesteste despre tragedia de la ieri noapte, despre care spune ca "nu o va putea uita niciodata". Acesta a declarat ca in acel moment zona era extrem de aglomerata si ca, dupa ce camionul s-a pus in miscare lovind multimea, oamenii ”se calcau in picioare, iar de frica se aruncau pe plaja sau in mare”. Camionul a circulat peste oameni mai bine de un kilometru, impingându-i si trecând peste ei ca un buldozer.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

”La sfârsitul focului de artificiu le-am zis prietenilor sa mergem acasa ca e frig, am parcurs pe promenada cam 200 de metri intr-un sfert de ora, era extrem de aglomerat, erau carucioare, biciclete, copii mici, carucioare cu copii carate deasupra capului. Nu puteai avansa deloc. Toata promenada era plina de oameni. M-am oprit initial la ultima formatie de rock si faceam un videoclip, a sunat telefonul, n-am apucat sa zic nimic, am auzit lovitura de impact foarte puternica, am ridicat capul fara sa ma gândesc ca ar fi un pericol, am ramas socat sa vad cum camionul inainta pe oameni. Noroc ca eram spre marginea drumului, cei din mijloc nu se puteau feri, calcau unii pe altii, se aruncau de frica de pe promenada in jos pe plaja, fiind restaurant, abrupt, s-au aruncat in mare, au aparut astfel ranitii. Peste un kilometru a circulat peste oameni, ii impingea, ca un buldozer trecea peste ei”, a declarat barbatul, potrivit News.ro.

El a povestit, totodata, ca masina la volanul careia se afla atacatorul a trecut foarte aproape de el, insa a reusit sa se fereasca.

El spune acum, dupa tragedie, ca s-a nascut a doua oara, dar si ca el, ”fire puternica, s-a mintit aseara”, temându-se pentru propria viata.

”Camionul nu a spart barajul, a trecut de fapt foarte usor de baraj, erau, mi se pare, doua scutere, nu era un baraj foarte fortificat. Politia s-a oprit in dreptul lui, l-a intrebat ceva, el a avansat, apoi s-a oprit, iar a avansat, i-a derutat, dupa care a accelerat.

S-a dus in multime. Politia nu putea trage, pentru ca era lume, la circa un kilometru s-a tras”, mai povesteste barbatul.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

”Lumea era speriata, fiecare era cu cineva, nu voiau sa se desparta. Era un haos care s-a terminat spre dimineata. Salvari, elicoptere, toata lumea isi plângea mortii. Nu am iesit din casa pâna vineri dimineata, in jurul orei 10.00. Credeam ca este o zona linistita, protejata, si uite ce s-a intâmplat. N-am dormit toata noaptea, nu puteam inchide ochii, eram constient cp nu sunt in strada, ca sunt in siguranta, dar nu am putut dormi, a fost reactia creierului”, a mai adaugat buzoianul.

In urma atacului de la Nisa, au fost ranite 202 persoane, iar 84 au murit, inclusiv zece copii.

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI