Close sidebar
Close sidebar

Sute de milioane de conturi Facebook, din 106 țări, au fost sparte. Reacția gigantului IT

Compania Facebook nu va notifica utilizatorii afectați de spargerea conturilor, relatată de presa internațională, a declarat miercuri un reprezentant al Facebook pentru Reuters.

Razvan Ilie,

Au fost sustrase numere de telefon și adrese din conturile Facebook din 106 țări [Sursa foto: Business Insider]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În urma știrii că informațiile personale din conturile a 533 de milioane de utilizatori Facebook au fost sustrase, compania deținută de Mark Zuckenberg a transmis că nu va informa utilizatorii afectați.

Gigantul rețelelor sociale nu informează utilizatorii, deoarece nu este sigur care sunt utilizatorii afectați, a declarat un purtător de cuvânt Facebook pentru Reuters.

Citeste si: Românii se simt expuși la știri false și dezinformări. "Rusia e de vina"- sondaj

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Mai mult, din moment ce utilizatorii nu pot rezolva singuri problema și datele sunt deja publice, Facebook alege să nu identifice și să nu informeze utilizatorii, transmite Insider.com.

Au fost sustrase numere de telefon și adrese

Scurgerea datelor a inclus numere de telefon, nume complete, locații, adrese de e-mail și informații biografice a peste 533 de milioane de utilizatori Facebook din 106 țări.

Utilizatorii din SUA au constituit majoritatea, cu peste 32 de milioane de utilizatori afectați, utilizatorii din Marea Britanie și India reprezentând a doua și a treia regiune cu cele mai multe spargeri de conturi.

Acțiunea de hacking nu a fost dezvăluită de Facebook, iar compania nu a abordat-o până când Insider nu a raportat apariția datelor pe un forum de hacking săptămâna trecută.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI