Brazilia a înregistrat marţi un nou record negativ de decese asociate COVID-19, după cea mai neagră săptămână de până acum de la debutul epidemiei, potrivit Agerpres.

Conform datelor publicate de Ministerul Sănătăţii în seara zilei de marţi, 1.972 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au murit în precedentele 24 de ore. Recordul negativ anterior, de 1.910 de decese, a avut loc miercurea trecută, după un alt vârf de 1.641

cu o zi în urmă.

Citeste si: Localitate lipită de București, în carantină dură pentru 14 zile

Brazilia, un record negativ după altul

Brazilia, care a început vaccinarea populaţiei în ianuarie, este una dintre ţările cel mai puternic lovite de pandemie.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

În total, în Brazilia s-au înregistrat până acum 268.370 de decese asociate COVID-19, potrivit statisticii Ministerului Sănătăţii.

Numărul cazurilor noi de infectare este de 70.764, ceea ce ridică bilanţul la peste 11 milioane în cea mai populată ţară din America Latină.

Citeste si: Florin Cîţu: Nu există niciun scenariu în care România intră în lockdown de Paște

Situație imposibilă în secțiile ATI din Brazilia

Potrivit institutului de cercetare Fiocruz, cel mai mare din Brazilia, citat de Agencia Brasil, situaţia pacienţilor cu COVID-19 în secţiile de terapie intensivă din ţară este 'extrem de critică'.

În 13 din cele 26 de state ale federaţiei, gradul de ocupare a locurilor la terapie intensivă trece de 90%.

Fiocruz avertizează că circulaţia intensă a persoanelor şi accelerarea propagării virusului au favorizat apariţia unor 'variante îngrijorătoare' ale SARS-CoV-2 în Brazilia, precum varianta P.1 ce pare să se fi dezvoltat în Amazonia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si