Close sidebar
Close sidebar

Tatiana Iekel, prima sotie a lui Florin Piersic, a murit la varsta de 84 de ani

Tatiana Iekel, actrita a Teatrului Mic, unde a jucat peste 70 de roluri, a murit la varsta de 84 de ani si a fost inmormantata sambata, au confirmat pentru News.ro reprezentanti ai institutiei teatrale.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Nascuta la Iasi, pe 10 octombrie 1932, Tatiana Iekel a fost repartizata la Teatrul Mic imediat dupa ce a terminat Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale. ”Aici a jucat fara intrerupere, cu mare dragoste si un talent inegalabil, pana la varsta pensionarii”, a transmis institutia intr-un comunicat.

”Sa joc teatru a fost bucuria mea cea mai mare! Este ca o patima fara sfarsit... Teatrul Mic”, marturisea Tatiana Iekel in volumul ”Teatrul Mic. 50 de ani”, aparut in 2013.

”Zboara cocorii”, de Victor Rozov (1958), in regia lui Mihai Raicu, este primul spectacol in care a fost distribuita intr-un rol principal (Veronica Bogdanova), unde a jucat alaturi de Iurie Darie si Ion Gheorghiu. A facut parte din delegatia Rusiei la Cannes, care promova filmul omonim, cu Tatiana Samoilova in rolul principal.
Pe scena Teatrului Mic si Foarte Mic a jucat in peste 70 de roluri, pline de substanta si apreciate de publicul romanesc.

Ultimul personaj pe care l-a interpretat la Teatrul Mic a fost Evelyn Thomas, in spectacolul ”Cum gandeste Amy”, regizat de Catalina Buzoianu (2005).

Citeste si: Salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025. Cu cât vor crește veniturile angajaților și cine va beneficia de bani mai mulți- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Recent, Tatiana Iekel a interpretat-o pe Evelina in filmul ”Sieranevada” (2016), regizat de Cristi Puiu, rol pentru care a primit o nominalizare in acest an la Premiile Gopo la categoria ”cea mai buna actrita in rol secundar”.

Tatiana Iekel a fost casatorita cu Florin Piersic intre anii 1962- 1974 si este mama actorului si regizorului Florin Piersic Jr.

Sursa: News.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI