Close sidebar
Close sidebar

Telefonul mobil ne infecteză cu COVID-19. Anunțul de ultima oră al specialiștilor

Telefoanele mobile sunt nelipsite din buzunarele oamenilor. Specialiștii au transmis care este pericolul la care suntem expuși atunci când le folosim. Mobilele contribuie la infectarea cu virusul Sars-COV-2.

Georgiana Balaban,

Telefonul mobil ajută la răspândirea virusului COVID-19. [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cercetătorii brazilieni au transmis cât de periculoase sunt telefoanele mobile. Ele contribuie la contaminarea cu temutul virus COVID-19. Iată ce trebuie să facem pentru a ne proteja.

Conform experților, telefoanele mobile sunt un factor important ce contribuie la infectarea cu virusul Sars-Cov-2. Telefoanele sunt în permanență cu noi, le folosim pentru a comunica cu cei dragi, dar și pentru a ne distra sau relaxa. Aceste obiecte au devenit esențiale în existența noastră cotidiană. Însă acum mobilele contribuie la infectarea cu Sars-Cov-2.

Telefonul mobil- inamic în lupta cu CORONAVIRUS

Brazilienii au efectuat un studiu la unitatea de terapie intensivă (UCI) a bolii COVID-19, din São Paulo. Specialiștii au transmis că, cel puțin în spitale, unde medicii la fel ca oricine, se folosesc foarte des de telefoanele mobile, ar trebui introdusă o politică obligatorie, cu privire la dezinfectarea acestora.

Evelyn Patricia Sanchez Espinoza și colegii săi, de la Universitatea din San Paolo, au declarat că majoritatea lucrătorilor din domeniul sănătății au înțeles semnificația transmiterii încrucișate și importanța respectării practicilor de igienă a mâinilor și de dezinfecție a telefoanelor mobile.

Citeste si: Nelu Tătaru, despre transferarea bolnavilor de Covid-19 în străinătate

Citeste si: Octavian este tânărul de 22 de ani decedat în accidentul din Argeș: "O inimă bună a încetat să mai bată!"- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Citeste si: VIDEO- Paturile de la ATI în România, deja pline de bolnavi

Grupul de cercetători a menționat că acidul ribonucleic SARS-CoV-2 (ARN)- materialul genetic al virusului- a fost detectat pe unele dintre dispozitive.

Mobilul- inamic în lupta cu CORONAVIRUS. [Sursa foto: PixaBay]

Specialiștii au explicat că această descoperire arată că dispozitivele de comunicare ar putea face parte din lanțul de transmisie din sistemul medical.

„Este necesară punerea în aplicare a politicilor oficiale în spitale, pentru a ghida asistenții medicali (lucrătorii din domeniul sănătății) în ceea ce privește dezinfectarea și îngrijirea telefoane mobile”, avertizează

echipa.

Deși virusul COVID-19 a fost detectat pe telefoanele mobile ale pacienților infectați, ele nu au fost semnalate ca o posibilă sursă de transmisie în mediul spitalicesc.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI