Close sidebar
Close sidebar

Tendintele pietei imobiliare nu sunt deloc in scadere. Preturile cresc, iar cumparatorii nu se inghesuie. Ce trebuie sa stii inainte sa iti iei o casa

Pretul apartamentelor a crescut anul acesta, iar cumparatorii nu se inghesuie. Majoritatea asteapta eliminarea cotei TVA pentru persoanele fizice. Mai dureaza cel putin 3 luni, timp in care piata pare blocata. Cand vom ajunge la TVA 0, este insa posibil ca dezvoltatorii sa umfle pretul, pentru a-si recupera pierderile din aceasta perioada. Care este evolutia pietei, aflati din rubrica Stirilor Kanal D "Cat te costa?"!

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Vrei sa devii proprietar? Atunci pregateste-te. Ramai dator cel putin 20 de ani, apoi te ingropi in rate si-n dobanzi.

Va gandeati ca preturile in domeniul imobiliar au scazut? Nici vorba.

In ianuarie, suma medie ceruta de proprietari pentru apartamentele noi si vechi scoase la vanzare la nivel national a crescut cu aproape 10 procente fata de situatia de anul trecut.
In februarie, majorarea este de 6,4 la suta, daca facem comparatia cu aceeasi luna a anului trecut.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Asta inseamna ca, in februarie, am ajuns la o valoare medie de 1.080 de euro pentru un metru patrat util, la nivel national.

TEORETIC, VIN VESTI BUNE...

Guvernul promite ca persoanele fizice vor putea cumpara apartamente fara sa mai achite taxa pe valoarea adaugata. Decizia finala va fi luata in parlament, in urmatoarele 3 luni.

Dezvoltatorii imobiliari au si alte propuneri de modificari.

Practic, pana la luarea deciziei, piata pare blocata. Cine sa mai cumpere cand din vara TVA-ul poate fi eliminat? Acum, pana in valoarea de 100 de mii de euro taxa este de 5 la suta. Peste aceasta suma vorbim de TVA de 19 la suta!

Sa analizam acum preturile din cele mai imprtante orase. In capitala, preturile au urcat in februarie.

In acest moment, media, calcultata si pe apartament noi, si vechi, este de 1.159 de euro pe metrul patrat util. In Brasov, tarifele au scazut usor, pana la 918 euro pe metrul patrat. In Cluj-Napoca descoperim o suma peste media nationala. De altfel, tarifele din capitala Transilvaniei intrec de ceva vreme Bucurestiul! La malul marii, pretul mediu este de 991 de euro pe metrul patrat util. Bineinteles, in crestere! In Iasi, media este ceva ma mica: 885 de euro metrul patrat util.
Incheiem harta imobiliara la Timisoara. Aici descoperim o medie de 1.039 de euro.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI