Potrivit rapoartelor BILD, serviciile secrete ucrainene au încercat să-l ucidă duminică pe președintele rus Vladimir Putin cu o dronă kamikaze. Deși asasinatul a eșuat, tentativa este ținută în secret de autoritățile ruse.
Potrivit raportului, duminică după-amiază a decolat din Ucraina o dronă UJ-22. Este cea mai modernă dronă ucraineană cu rază medie de acțiune, de până la 800 de kilometri. Ținta sa: un parc industrial nou construit lângă Moscova- la 500 de kilometri de Ucraina!

Vladimir Putin ar fi urmat să facă o vizită în parcul industrial

Activistul ucrainean Iuri Romanenko, despre care se spune că ar avea legături strânse cu serviciile de informații de la Kiev, a declarat într-o scrisoare de confesiune: "Săptămâna trecută, ofițerii noștri au primit informații despre călătoria lui Putin în parcul industrial din Rudnevo. În consecință, drona noastră kamikaze a decolat, a zburat prin toate sistemele de apărare aeriană ale

Federației Ruse și s-a prăbușit nu departe de parcul industrial".
Și într-adevăr! Mai multe media private rusești relatează despre prăbușirea unei drone UJ-22 în apropierea satului Voroșkogo, la est de Moscova. Locul prăbușirii se află la aproximativ 20 de kilometri est de parcul industrial Rudnevo.

Citește și: Vladimir Putin ar avea o sosie. Ce spun reprezentanții Kremlinului despre aceste zvonuri

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

La bordul dronei, arată fotografiile, se aflau 30 de blocuri explozive C4 cu o greutate totală de 17 kilograme

La bordul dronei, arată fotografiile, se aflau 30 de blocuri explozive C4 cu o greutate totală de 17 kilograme

[Sursa foto: Bild]

La bordul dronei, arată fotografiile, se aflau 30 de blocuri explozive C4 cu o greutate totală de 17 kilograme. Încărcăturile explozive M112 sunt folosite, printre altele, de armata americană și de forțele armate ale Canadei.

Ucraina nu era 100% sigură că Putin va face vizita

Dar a vrut cu adevărat Putin să viziteze parcul industrial în momentul asasinatului planificat? Există multe indicii că a vrut! Corespondentul personal al lui Putin la Kremlin, Pavel Țarubin, a declarat duminică dimineața că președintele plănuia să "viziteze un parc industrial din Moscova". El nu a spus exact când va avea loc vizita.

Totodată, trecătorii ruși au publicat duminică la prânz imagini din parcul industrial Rudnevo, care arată o peluză gri stropită cu vopsea verde în fața clădirii principale. Un indiciu al sosirii iminente a dictatorului, ai cărui supuși doresc în mod regulat să-i prezinte imaginea unei "Rusii înfloritoare". Cu toate acestea, nu este clar dacă șeful statului rus a dorit să viziteze parcul industrial încă de duminică sau doar luni- uneori, vizitele lui Putin sunt efectuate cu o zi înainte de a fi anunțate, din motive de securitate.

Vladimir Putin - președintele Rusiei

Vladimir Putin - președintele Rusiei

[Sursa foto: PixaBay]


În consecință, Ucraina nu a putut fi sigură dacă vizita va avea loc "la începutul săptămânii", duminică sau luni. Se pare că Putin nu a fost acolo. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat luni: "Președintele rus Vladimir Putin lucrează la Kremlin. Șeful statului nu planifică niciun eveniment public major".

Citește și: Țara dotată cu cea mai puternică armată terestră. Despre ce este vorba

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Expertul ucrainean Serghei Sumlenny pentru BILD: "Este clar că o lovitură de precizie împotriva șefului statului rus cu o dronă kamikaze este o acțiune aproape imposibilă. Dar simplul fapt că o astfel de dronă ar avansa spre un loc în care Putin plănuiește să stea este o palmă pentru dictatorul rus."

Activistul ucrainean Iuri Romanenko, care a revendicat și el public tentativa de atac ucrainean, a scris pe Twitter: "Putin, ne apropiem de tine".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si