Andra Ionescu, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

În centrele din afară, problemele sunt tratare prin ”Terapia Durerii” cu aparate speciale

„Ei bine, alături de mine este medicul Monica Papaianu care ne va arăta cum se folosește acest aparat. Tot alături de noi este și o pacientă care suferă de o nevralgie, dar mai multe detalii ne va oferi doamna doctor.

Ce presupune acest aparat?”

Monica Papaianu, medic specialist ATI și Terapia Durerii:  „Facem stimulare magnetică transcraniană. Este o gamă întreagă de aparate care pot utiliza câmpul electric sau câmpul magnetic în cazul terapiei durerii cronice. În centrul nostru utilizăm pentru această pacientă, care suferă de o nevralgie facială, stimularea magnetică transcraniană .Nevralgia facială este o durere extrem de importantă la nivelul unei jumătăți de față, în cazul doamnei vom măsura potențialul evocat motor, deci trimitem un impuls magnetic care se transformă în stimulare electrică pentru a localiza exact cortexul motor, zona pe care o vom stimula în durerea cronică. După care punem aparatul în funcțiune, aparatul va trimite aceste impulsuri magnetice care se transformă în câmp electric.”

Andra Ionescu, reporter Kanal D:  „Pentru ce tip de durere putem folosi acest tratament?”

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Monica Papaianu, medic specialist ATI și Terapia Durerii: „Acest tratament se folosește în durerile cronice rebele, durerile neuropate. În primul rând, rebele cele care nu răspund la tratamentele obișnuite. În caz de dureri neuropate, polineuropatie, dureri postoperatorii, lombalgiicronice care durează de multă vreme, migrene, cefalee, nevralgii, multe dureri cronice pot fi tratate în centrul nostru integrat de terapie a durerii cu aceste metode electrice sau magnetice.

Protocolul este de 10 ședințe. Facem 10 ședințe, 5 apropiate cam într-un interval de 1-2 săptămâni, deci o ședință la 1 zi 2, după 5 ședințe trecem la o ședință pe săptămână, după care facem evaluare. Dacă pacientul a diminuat de cel puțin 10% durerea putem să-i propunem un protocol de întreținere, o ședință la o săptămână, după care mărim timpul între ședințe pentru a ajunge la o ședință pe lună și încet încet încheiem acest protocol.”

Andra Ionescu, reporter Kanal D:  „Cât durează o astfel de ședință?”

Monica Papaianu, medic specialist ATI și Terapia Durerii: „În jur de 2-30 de minute. Este prima parte în care măsurăm localizarea impulsului, după care nivelul de stimulare după ce am hotărât ținta corticală, deci cam 20 de minute.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si