Close sidebar
Close sidebar

Tichetele de masă se vor majora din octombrie. La ce valoare vor ajunge?

Ministerul Muncii împreună cu Ministerul Finanțelor au întocmit două ordine care prevăd majorarea cuantumului tichetelor de masă și de creșă.

Alina Raducu,

Tichetele de masă se vor majora din octombrie. La ce valoare vor ajunge?

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Astfel, documentelor publicate arată că pentru semestrul II al anului 2021, începând cu luna octombrie 2021, valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi cuantumul de 20,09 lei.

La ce valoare vor ajunge tichetele de masă în 2021?

Potrivit surselor citate, valoarea nominală stabilită se vor aplica şi pentru primele 2 luni ale semestrului I al anului 2022 respectiv, februarie 2022 şi martie 2022. Până în luna septembrie a acestui an, valoarea maximă a unui tichet de masă este de 20,01 lei, arată legislaţia în present, informează News.ro.

De asemenea, al doilea ordin pus în transparenţă decizională pe site-ul Ministerului Muncii precizează că pentru semestrul II al anului 2021, începând cu luna octombrie 2021, valoarea sumei lunare care este acordată sub formă de tichete de creşă va crește până la 490 lei.

Noua valoare a tichetelor de creşă este aplicată tot până în luna martie anului viitor.

Astfel, până în luna septembrie a acestui an, valoarea nominală lunară a unui tichet de creşă este de 480 lei, conform legislaţiei în vigoare.

Tichetele de masă se vor majora din octombrie. La ce valoare vor ajunge? [Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Guvernul Cîțu dă undă verde pentru angajarea a 1.000 de funcționari la Casele de pensii

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Aceste două ordine se află, până pe 25 august, în procedura de transparenţă decizională, iar pentru a intra în vigoare cele două acte normative ele vor fi semnate de miniştrii Muncii şi Finanţei, apoi urmează să fie publicate în Monitorul Oficial.

Tichetele de masă sunt bilete de o anumita valoare, pe care orice angajator le poate acorda lunar salariaţilor săi, în baza Legii nr.

165/2018, acestea pot fi utilizate doar pentru achitarea mesei sau achiziţionarea de produse alimentare.

Pe de altă parte, tichetele de creşă sunt bilete de valoare care se acordă lunar angajaţilor care nu beneficiază de concediul şi de indemnizaţia acordate pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap şi pot fi utilizate numai pentru achitarea taxelor la creşa unde este înscris copilul.

Tichetele de masă se vor majora din octombrie. La ce valoare vor ajunge?

Citeste si: Cât costă acum o călătorie STB. Prețurile au fost majorate de la 1 august

Astfel, Ordinul Ministerului Muncii şi Ministerului Finanţelor privind majorarea valorii tichetelor de creşă, pus în transparenţă decizională, îl puteți accesa AICI.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Astfel, Ordinul privind majorarea cuantumului maxim al tichetelor de masă poate fi accesat AICI.

De asemenea,  Ordinul Ministerului Muncii şi Ministerului Finanţelor privind majorarea valorii tichetelor de creşă, pus în transparenţă decizională, îl puteți accesa AICI.

Citeste si: Un important lanț de supermarketuri din țară a retras de la vânzare loturi întregi de pungi cu semințe de mac

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI