Close sidebar
Close sidebar

Tochitura. Cum se prepară corect. O rețetă excelentă pentru weekend!

Tochitura este un preparat delicios, ce se prepară super ușor și care este foarte gustos, motiv pentru care n-ar trebui să eziți să o gătești. Ca să te bucuri de o tochitură delicioasă, însă, este musai să adaugi peste carne o ceașcă de vin alb sec, întrucât va face carnea mai fragedă și mai aromată. Ba mai mult, ar trebui să o condimentezi cu cimbru, piper, foi de dafin și usturoi.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

    Tochitura. Ingrediente necesare pentru tochitură:

    1 kg de carne de porc
    150 de grame de slănină tăiată sub formă de cuburi mici
    150 ml de vin alb sec
    sare, piper, cimbru, foi de dafin
    6,8 căței de usturoi

    Tochitura. Mod de preparare:

    Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

    Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

    Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

    Carnea de porc se taie cuburi (3×3 cm), iar apoi, într-un ceaun din tuci se pune la topit untură ori slăninuță tăiată cubulețe (dacă nu avem putem pune la încins câteva linguri de ulei, cât să ungă bine fundul ceaunului), apoi se adaugă carnea. Se amestecă cu o lingură/spatulă din lemn până se albește carnea pe toate părțile, apoi se adugă câte o ceșcuță de apă și se lasă la fiert.

    Citeste si: Piure de cartofi. Rețeta pentru cel mai delicios piure. Secretul marilor bucătari. Două ingrdiente fac diferența

    Tochitura. Când scade mai adăugăm câte un pic de apă și amestecăm, așa încât carnea să fiarbă la foc scăzut. Se adaugă sare după gust, piper, foi dafin și cimbru. După ce scade apa și carnea capătă acea culoare maronie se înăbușă cu vin.

    Spre final se adaugă usturoiul mărunțit și se mai lasă la fiert 5-10 minute. Tochitura moldovenească poate să conțină, după preferințe, cârnăciori ori organe de porc (ficat și rinichi). Acestea trebuie adăugate în ceaun după ce friptură trage primul clocot. La un kilogram de carne se adaugă cel mult 300 gr de cârnăciori și 250 grame de organe, tăiate cubulețe.

    Citeste si: Mămăliga. Cum se face mămăliga, rețeta tradițională. Secretul gospodinelor

    Tochitura. Când tochitură este aproape gata se pune la fiert mămăliguță și se prăjesc ochiurile.

    Citeste si: Pulpe de pui la cuptor. Cea mai bună rețetă. Ingredientul secret care le face fragede

    Tochitura. Când totul este gata, pe o farfurie întinsă se așează în mijloc mămăliguța, deasupra se pune ochiul prăjit cu brânză sărată rasă deasupra iar în jurul mămăliguței se pune tochitură cu sos.

    Sursa: bzi.ro

    Citește-ne pe

    Clipul zilei
    Te-ar putea interesa si
    NOUTĂȚI