Topul celor mai bine plătite sportive din lume, în anul 2023, a fost finalizat. Deținătoarea primului loc, Coco Gauff, a avut câștiguri de 22,7 milioane de dolari. Ce sportive mai sunt incluse în acest top?

Topul celor mai bine plătite sportive din lume

Sportivele care au fost plătite cel mai bine în 2023 au fost incluse într-un top realizat de Sportico, relatează agerpres.ro.

Pe primul loc se află jucătoarea de tenis, Coco Gauff. În anul 2023, jucătoarea a avut venituri de aproape 23 de milioane de dolari, mai exact 22,7 milioane. Tenismena a obținut 6,7 milioane dolari în urma performațelor de pe teren, devenind numărul 3 mondial, dar şi laureata US Open. Restul banilor, 16 milioane de dolari, i-a obținut in urma contractelor de publicitate.

coco gauff in timpul meciului

Coco Gauff pe teren

[Sursa foto: Facebook]

Pe loc doi se află tot o jucătoare de tenis, Iga Swiatek. Sportiva a obținut în anul 2023, suma de 21,9 milioane de dolari.

Locul al treilea de pe podium este deținut de schioarea americană de freestyle Eileen Gu. Sportiva a încasat suma de 20 de milioane de dolari.

Sportiva Emma Răducanu, jucătoare de tenis, ocupă locul al patrulea. Emma Răducanu a încasat în anul 2023 suma de 16,2 milioane de dolari, în ciuda problemelor medicale suferite în timpul ultimului sezon.

emma răducanu pe teren cand joaca

Emma Răducanu, a 4-a cea mai bine plătită sportivă din lume

[Sursa foto: Facebook]

Iată toate sportivele incluse în Top 10 cele mai bine plătite sportive din lume:

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

1. Coco Gauff (SUA/tenis) 22,7 milioane dolari

2. Iga Swiatek (Polonia/tenis) 21,9 milioane

3. Eileen Gu (SUA/schi freestyle) 20 milioane

4. Emma Răducanu (Marea Britanie/tenis) 16,2 milioane

5. Naomi Osaka (Japonia/tenis) 15 milioane

6. Arina Sabalenka (Belarus/tenis) 12,2 milioane

7. Elena Rîbakina (Kazahstan/tenis) 9,5 milioane

8. Jessica Pegula (SUA/tenis) 9 milioane

9. Simone Biles (SUA/gimnastică) 8,5 milioane

10. Nelly Korda (SUA/golf) 6,5 milioane

Citește și: Decizia neașteptată din partea Simonei Halep. Unde a plecat sportiva, în urma suspendării pe o perioadă de patru ani, pentru dopaj

Coco Gauff, cea mai bine plătită sportivă din lume

Coco Gauff este o jucătoare profesionistă de tenis din Statele Unite ale Americii. În vârstă de 19 ani, Coco Gauff se poate lăuda cu rezultate excepționale în domeniul sportiv.

Coco Gauff a avut debutul profesionist în anul 2018. În cei cinci ani de carieră, jucătoarea a reușit să dețină locul 3 mondial, iar la categoria dublu mondial a obținut primul loc. 

coco gauff pe teren

Coco Gauff, cea mai bine plătită sportivă din lume

[Sursa foto: Facebook]

Sportiva este considerată cea mai bine plătită din lume, câștigând în ultimul an, nu mai puțin de 22,7 milioane de dolari.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si