Tradiții de Florii 2023. Sărbătoarea Floriilor mai poartă și numele de Intrarea Domnului în Ierusalim. Are loc cu o săptămână înainte de sărbătoarea Învierii Domnului Iisus Hristos. 

Ca la orice sărbătoare importantă există o serie de tradiții și lucruri pe care creștinii ortodocși nu este bine să le facă. Iată ce tradiții există de Florii și ce lucruri sunt permise!

Tradiții de Florii 2023.

Tradiții de Florii 2023. Ce trebuie să facă credincioșii Duminică?

[Sursa foto: PixaBay]

Tradiții de Florii 2023. Ce este bine să facă credincioșii Duminică?

Cea mai cunoscută și veche tradiție pe care credincioșii o respectă an de an de Florii este reprezentată de cea a crenguțelor de salcie. Creștinii-ortodocși merg în dimineața zilei de Florii la Biserică unde duc ramuri de salcie care sunt sfințite de preoți. După terminarea slujbei, fiecare creștin ia o creangă de salcie, pe care o aduce acasă. Potrivit tradiției salcia trebuie să fie așezată lângă o icoană sau la intrarea în casă.

În popoe se spune că salcia are puteri nebănuite. Aceasta oferă ajutor creștinilor ortodocși la necaz sau boală când aceștia o folosesc.

Salcia amintește și este simbolul ramurilor de finic și măslin cu care Mântuitorul Iisus Hristos a fost întâmpinat la intrarea în Ierusalim.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citește și: Sâmbăta lui Lazăr 2023. Ce este, de fapt, plăcinta lui Lazăr și cum se prepară?

Tradiții de Florii 2023.

Tradiții de Florii 2023. Ce trebuie să facă credincioșii Duminică?

[Sursa foto: PixaBay]

Gospodinele coc atâtea pâini câți membrii are familia, însă sunt diferite, potrivit vârstei fiecărui membru din familie.

Pâinile trebuie împletite din aluat de grâu. Acestea sunt ornate cu figurine sau cruci din același aluat. Pâinile trebuie oferite celor săraci pentru ca aceștia să fie feriți de cele rele.

Fetele tinere nemăritate trebuie să fiarbă apă cu busuioc. Ele trebuie să meargă la miezul nopții să fiarbă apa și să o pregătească pentru a se spăla pe cap cu ea a doua zi. Scopul este acela de a avea un păr sănătos și strălucitor. Apa se pune apoi la rădăcina unui păr înflorit, rostind: „Cât de frumos e părul înflorit, așa de frumoasă să fiu și eu; cum se uită oamenii la un păr înflorit, așa să se uite și la mine!”.

Se spune că așa cum va fi vremea de Florii, așa va fi și de Paște.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citește și: Săptămâna Mare 2023. Ce semnifică și când încep Deniile?

Este zi cu dezlegare la pește. Este a doua dezlegare din postul Paștelui, după cea din ziua Bunei Vestiri. Potrivit tradiției, peștele consumat în această zi are puteri tămăduitoare. Cine va mânca, se va lecui de orice boală.

Tradiții de Florii 2023.

Tradiții de Florii 2023. Ce trebuie să facă credincioșii Duminică?

[Sursa foto: Doxologia.ro]

Tradiții de Florii 2023. Ce NU este bine să faci de Florii?

Sărbătoarea de Florii este una extrem de importantă și din acest motiv există lucruri pe care credincioșii nu este bine să le facă, mai ales că începe ultima săptămână din Postul Paștelui, Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor.

  • nu se spală rufe, nu se calcă, creștinii nu trebuie să se spele pe cap în această zi
  • nu este bine să ne certăm, se spune că certurile ar putea fi reluate pe parcursul întregului an

Citește și: Lunea Mare: Ce nu ai voie să faci în această zi?

  • nu trebuie uitați cei dragi care s-au stins din viață, se spune că așa se va primi sprijin la bătrânețe
  • în săptămâna de dinaintea Floriilor nu se plantează pomi și nici flori.

Citește și: Felicitări de Florii 2023. Mesaje, urări și imagini cu text cu ,,La mulți ani''. „De Florii, să se răsfrângă asupra ta bunătatea şi dragostea ce izvorăsc dintr-o inimă mare şi iubitoare.”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si