Miroase foarte bine, iar urmatorul material in cadrul Stirilor Kanal D este despre mancare. Alaturi de mine il am pe Cosmin Matei, care lucreaza in restaurantul lui Jamie Oliver de pe cel mai mare vas de croaziera din lume.
Cosmin lucreaza in restaurantul lui Jamie Oliver, iar astazi ne prezinta aperitivul preferat al celebrului Chef! Este servit ca la bunica la tara, pe un tocator de lemn.
Daca luati cina in acest restaurant, puteti sa fiti 100% siguri ca aveti de-a face cu ingredient organice. Este foarte important pentru Jamie ca toate produsele sa fie organice pentru ca are grija foarte mult de pui cum se creste, porc cum se creste, vita cum se creste..
Desertul, in schimb, ne este servit de Mariana, o alta romanca ce s-a facut remarcata la bordul celui mai mare vas de croaziera din lume! „Se numeste lemon merengue cheese cake din Amalfi. Pe un pat de crema de vanilie, apoi avem cheesecake-ul cu aroma de lamaie si deasupra se pune o bezea facuta din albus de ou”.
Romanul aflat in cea mai importanta functie pe cel mai mare vas de croaziera din lume este Catalin Buta, directorul de operatiuni pe restaurante! In subordinea lui sunt aproximativ 1.300 de persoane!
„Sunt food and beverage director pe cel mai mare vas de croaziera din lume si sunt responsabil de cea mai mare food and beverage operatiune din lume la ora actuala. Bineinteles, nu pot sa fac asta singur.
„Am inceput ca room service attendant dupa care am progresat prin fiecare pozitie pana la functia de food and beverage director”, povesteste el.
Alaturi de Catalin Buta pasim si in impresionanta bucatarie a vasului Harmony of the Seas… Urmariti imagini in premiera si exclusivitate dintr-un asemenea loc.
Trecem in backstage, adica in bucatarie, unde se intampla greul! De zice greu, dar da, aici este unde totul se petrece, de aici pleaca produsul catre pasageri. Aici e inima vasului daca ii putem spune asa. Aici e productia pentru in seara asta, totul e facut proaspat. Aici este decat desertul pentru zi. Este o productie de 24 de ore.