Close sidebar
Close sidebar

Ultima vizită a lui Jacques Chirac înainte să moară. Pe cine a văzut

Jacques Chirac a vizitat în mai multe rânduri țara noastră și nu a ezitat să-și exprime admirația față de frumusețile patriei, de fiecare dată când a avut ocazia.

G.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În septembrie 2006, omul politic pășea pentru ultima oară pe meleagurile românești, cu ocazia sommetului Francofoniei care era găzduit la vremea respectivă de Bucureşti. Liderul francez a profitat atunci de acest prilej pentru a se întâlni cu președintele Traian Băsescu. Principala temă aflată pe ordinea de zi, a fost legată de aderarea României la Uniunea Europeană, obiectiv ce avea să fie îndeplinit un an mai târziu, potrivit fanatik.ro.

Prima vizită a fost în 1997

Citeste si: Olivia Steer, anunț despre căsnicia cu Andi Moisescu: ”După 15 ani, noi...”

Prima vizită oficială a lui Jacques Chirac în țara noastră a avut loc pe 21 şi 22 februarie 1997, în cadrul unui turneu mai larg prin regiunea est- europeană, care cuprindea ţări precum Polonia, Ungaria şi Cehia. In faţa Parlamentului, președintele francez îşi exprimase atunci dorinţa ca România să adere la NATO „cât de repede, dacă se poate chiar din 1999“. Aderarea la Pactul Nord-Atlantic avea să se concretizeze, însă, abia în 2004.

Jacques Chirac era sceptic în privința aderării României la UE

Chirac nu a mai fost la fel de categoric atunci când s-a pus problema aderării la UE, preferând să adopte o abordare ceva mai rezervată, principalul motiv fiind insuficienta pregătire a României în acel moment. Celebrând „prietenia celor două vechi naţii latine“, liderul francez deplângea, totodată, slabul nivel al relaţiilor bilaterale, iar reacțiile sale nu au rămas fără ecou, întrucât cele dpuă state aveau să pună foarte curând bazele unui parteneriat strategic, economic și social mult mai strâns.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Citeste si: Jacques Chirac, preşedinte al Franţei în perioada 1995-2007, a murit

Jacques Chirac, preşedinte al Franţei în perioada 1995-2007, a murit

Jacques Chirac, preşedinte al Franţei în perioada 1995-2007, a decedat la vârsta de 86 de ani, a anunţat joi familia fostului lider de la Palatul Elysee, potrivit Le Monde.

”S-a stins în mijlocul alor săi. Liniştit”, a declarat ginerele său Frédéric Salat-Baroux, soţul lui Claude Chirac.

Citeste si: Rovana Plumb, respinsă de Comisia Juridică a Parlamentului European

Fostul şef de stat (1995-2007), care s-a retras din viaţa politică de mai mulţi ani, locuia împreună cu soţia sa Bernadette Chirac la Paris.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI