Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, ca procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au deschis un dosar penal dupa ce, in 21 februarie, un barbat a incercat sa plaseze in Penitenciarul Mioveni un pachet folosind o drona.

Ancheta este facuta de procurorii DIICOT intrucât, in urma verificarilor, in pachet a fost gasit canabis, „ cantitatea nefiind foarte mare ”.

In dosar sunt vizate mai multe persoane, anchetatorii urmând sa stabileasca implicarea fiecarui suspect in acest caz, au precizat sursele citate.

Drona a fost observata de angajatii Penitenciarului Mioveni, in 21 februarie, in jurul orei 01.15, aceasta survolând, de la o inatime de aproximativ 50-100 metri, spatiul aerian al unitatii de detentie, a declarat, luni, purtatorul de cuvânt al penitenciarului, Laura Olteanu.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

Reprezentantii penitenciarului au anuntat imediat Politia Mioveni, care a intervenit in timp ce drona inca survola unitatea de detentie.

”In continuare, o echipa formata din agenti de penitenciare, impreuna cu echipajul de politie, s-a deplasat la locul de unde a fost dirijat aparatul zburator pentru a fi scotocita zona.

Cu aceasta ocazie, in afara unitatii, a fost descoperit un colet care a fost ridicat de organele de politie. Au fost efectuate controale in zona curtilor de plimbare din cadrul Penitenciarului Mioveni si a Penitenciarului Spital Mioveni, nefiind descoperite obiecte interzise ”, a precizat Laura Olteanu.
 

Personalul unitatii de detentie si al Spitalului Penitenciar Mioveni aflat atunci in serviciul de paza si supraveghere a fost alertat “pentru

a manifesta atentie sporita in observarea pachetelor ce ar fi putut fi aruncate in interiorul penitenciarelor, aspect care nu a fost constatat”, a mai aratat Olteanu.  
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si